(Last Updated On: 20. januar 2022)

Møns Bank har nået slutspurten i sin jubilæumsfond – ansøgningsfrist 6. februar.

Møns Bank uddeler de sidste penge i jubilæumsfonden. (PR foto: Møns Bank)

Donation: Gennem 44 år har Møns Bank hvert år uddelt penge til lokale initiativer via sin Jubilæumsfond, der blev stiftet ved bankens 100 års jubilæum.

Hidtil har beløbene været i størrelsesordenen omkring 25.000 kr., men nu opløses fonden, og der uddeles i stedet 200.000 kr.

Formand for fonden Peter Ole Sørensen uddyber:

– Renteniveauet har igennem flere år ligget sådan, at vi ikke får en tilvækst i fondens midler, der kan bruges til udlodning. Vi har derfor ansøgt Civilstyrelsen og fået godkendt en opløsning af Jubilæumsfonden. Fondens grundkapital på ca. 475.000 kr. bliver derfor uddelt over tre år, og vi er nu nået til det sidste år, hvor resten af pengene skal udloddes.

Lokal støtte

Jubilæumsfonden støtter projekter indenfor sport og kultur, som ellers ikke har mulighed for at blive gennemført.

– Vi ønsker at hjælpe projekter på vej, som er til glæde for så mange som muligt i bankens nære områder, herunder især Vordingborg, Faxe, Stevns og Næstved kommuner, forklarer Peter Ole Sørensen.

Fonden vil helst støtte aktiviteter, der er til glæde og gavn for en større gruppe mennesker, båret af frivillige kræfter. Særligt nye, kreative projekter inden for sport og kultur har interesse, såvel for amatører som for semiprofessionelle eller studerende.

Sidste år blev der givet støtte til bl.a. spejdergrupper, handicapidræt, mølle- og skibslaug, frivillige foreninger og et par unge talenter.

Ansøgninger skal sendes til Stephanie Clark på sc@moensbank.dk senest den 6. februar 2022 – og har bedst chance for at blive imødekommet, hvis de er gennemarbejdet og redegør for projektets idé, handlingsplan, omfang, budget og tidsplan.

Bestyrelsen består foruden af Peter Ole Sørensen også af Brit Hindborg Skovgaard og Pia Dahl.

Skriv en kommentar