(Last Updated On: 8. oktober 2021)
Ingen ønsker sikkert ovenstående, men det kan blive virkelighed, hvis Stevns kommunes ønske om, at opføre 9 nye sommerhuse på Kystvejen 270, gennemføres.
Det er vanskeligt at tro, at kommunen selv vil byggemodne og sælge de 9 grunde enkeltvis. Jordstykket vil sandsynligvis blive solgt samlet til en ejendomsudvikler.
Kommunen ønsker samtidig flere overnatningssteder for turister. Da de fleste lejer et sommerhus for 1-2 uger ad gangen, rundes hurtigt 200 nye familier årligt. I forslaget fra kommunen lægges op til husstørrelser på 150 m2. De kan sagtens rumme 4-8 sovepladser, hvilket hurtigt bliver langt over 1000 nye turister hvert år i et gammelt sommerhusområde, hvor en stor del af beboerne er personer oppe i årene, der sætter pris på den fred og ro, der er i området. Det vil være naivt at tro, at der ikke i perioder vil komme fest og farver.
Udstykningen indebærer, at det eneste grønne åndehul områdets beboere har, for tid og evighed nedlægges. Beboerne havde fået den opfattelse, at kommunen i foråret havde prioriteret området til biodiversitet, men Flemming Petersen oplyser i Stevnsbladet den 22 ds. at man har neddroslet græsslåningen (svært at se forskel). Kommunen oplyser, at 16% af kommunens arealer er anvendt til biodiversitet, flot, men så må man have 84% tilbage at bygge overnatningsmuligheder til turister på uden så bastant at belaste de omkringliggende lodsejere.
Med venlig hilsen
Lise Hjort og John Bramm
På vegne af et udvalg af de berørte lodsejere

Skriv en kommentar