(Last Updated On: 29. november 2017)

Horisonten holdt hyggeligt julemarked på Tinghuset.
(Foto: Klaus Slavensky)

Store Heddinge: Holdbare snemænd i træ, delikat julebag, håndlavede decembergaver og meget mere fyldte bordene på den julebazar, som Horisonten holdt i Tinghuset sidste torsdag.

Mobil julebazar

Horisonten holder normalt til i Store Heddinge gamle stationsbygning, og er et botilbud og STU.

STU betyder Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse, og det var unge derfra, som havde brugt mere en én måned på at lave alle de kreative påfund. Det er første gang Horisonten holder julebazar.

– Vi satser på et mobilt julemarked, fortæller forstander Paw Koch. Julebazaren vil besøge de lokale julemarkeder på Stevns hele december måned.
Blandt de forskellige gaveideer er en »Stevnskalender 2018« med fotos af markante bygninger på Stevns, som er lavet af eleverne på Horisontens medielinje.

Keramikværksted på vej

Horisonten breder sine aktiviteter i det nye år.

Forstanderen oplyser, at man har overtaget et butikslokale i Østergade 2 B i Store Heddinge, hvor der skal indrettes et arbejdende værksted, hvor alle kan komme og dekorerer deres eget spise- eller kaffestel på præfabrikerede keramik, før det ovnbrændes.

– Ideen er, at vores elever kan lave noget om produktion og handel, og bistå kunderne med at få brændt deres egne produkter, siger Paw Koch, som regner med, at der til januar åbnes en prøvebutik, som for alvor er færdig i foråret 2018.

Ung maler debuterede

I forbindelse med Horisontens julebazar, holdt den 20-årige Maria Cecilie Petersen, fernisering på sin første maleriudstilling, sammen med Bjarke H. H. Gunnarsson.

Maria har malet i små to år, og finder at kunsten både inspirerer og giver hende ro. Her viser hun et af sine værker frem.

sky

 

Skriv en kommentar