(Last Updated On: 29. september 2020)

Foreningsliv: Energi- og fibernetkoncernen Andel mener, at der er brug for »ildsjæle«, og derfor stiller de nu 2×25.000 kr. til rådighed for de, der gør en ekstra indsats for regionens fællesskab.

Bred frivillighedskultur

Sidste år modtog Andel knap 750 indstillinger til Årets Ildsjæl 2019.

At frivillighed findes og dyrkes i alle afkroge herhjemme, er der ifølge forfatter og ekspert i den danske andelsbevægelse Claus Skytte en ganske særlig grund til:

– Der er ingen tvivl om, at andels- og foreningstanken ligger dybt i os som mennesker – det er en del af vores DNA. Selvom englænderne fandt på tanken først, så har vi taget den til os og gjort den til vores egen. Vi tror virkelig på det her med, at vi sammen kan mere, og det oplever jeg også, når folk henvender sig til mig ift. at oprette en forening. Vi vil rigtig gerne tage ansvar for vores jord og for vores kommende generationer, og det tror jeg, at vi kommer til at se en del mere til i fremtiden, siger han.

Indstil senest 15. oktober

Så hvis man vil hylde en frivillig ildsjæl og give en hjælpende hånd til at fortsætte og udvikle vigtige initiativer, der gør en forskel for fællesskabet, især i en corona-tid, så opfordre Energi- og fibernetkoncernen Andel til at indstile en kandidat inden den 15. oktober.

Kandidatens initiativer skal foregå i Vest- og Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne.

Man kan indstille sin personlige ildsjæl senest den 15. oktober på seas-nve.dk/ildsjæl.

Skriv en kommentar