(Last Updated On: 15. juni 2018)

Carl ’Olli’ Pedersen (tv) og Villy Madsen er i den grad klar til at fejre 25 års jubilæum for de populære musikaftener i Solgårdsparken. Sankthansaften, lørdag den 23. juni, tager Villy Madsen selv guitaren om halsen og spiller sammen med Hitfingers fra kl. 19-22.30 fra den smukke musikpavilion. (Foto: Klaus Slavensky)

Strøby Egede: Villy Madsen er Mr. Music i Solgårdsparken. Ikke kun fordi han selv forstår at swinge med en guitar, men fordi han er bookeren, som år efter år finder bands til Solgårdsparkens musikaftener, der i år kan fejre 25 års jubilæum.

Stadig aktiv musiker

I over 50 år har den 70-årige sanger og guitarist sendt musikalske hilsner til det ganske, danske land.

12 år gammel var det spansk guitar, siden fulgte en hvid Höffner el-spade, og via den en række band, som f.eks. Blue Moon, som optrådte flere år i Ølgod på Bakken.

Typograffaget tog sin tid fra tonernes verden, men er årsagen til at Villy Madsen den dag i dag står for kreationen af Solgårdsparkens plakater.

Fritidsbandet Hitfingers er hans aktuelle base, hvor bl.a. den musikalske ven Niels Bylund spiller med.

– Niels og jeg optræder som duo og har cirka 45 jobs om året, siger Villy Madsen.

Spøgelser lukker og slukker

Men lørdag den 23. juni er det Sankt Hans, og dér bliver Hitfingers i Strøby Egedes helt egen Solgårdspark.

– Vi har et budget på 50-60.000 kroner, som Villy kan lege med, forklarer Solgårdsparkens formand Carl ’Olli’ Pedersen, der med jazzorkestret “Spar2” satte gang i de populære musikaftener i 1993.

Konceptet er klart: Pop, rock, jazz og så “husorkestret” Rocking Ghost, der siden år 2000 har afsluttet musiksæsonen.

Jubilæumsøl til halv pris

Der kommer over 500 danseglade publikummer til disse aftener, hvor Carl ’Olli’ Pedersen og frivillige fra Støtteforeningen i samarbejde med Kok Med Kul På diverterer med mad og drikke til rimelige priser, og i anledning af jubilæet øl til halv pris.

– Vi starter forberedelserne kl. 14 og er færdig med at pakke sammen ved midnat, lyder det fra Villy Madsen, ikke med træthed i stemmen, men med forventningens glæde.

For det er en stor dag, og musikken fortsætter på onsdagene den 4. og 18. juli samt den 1. august.

Historisk musikpavilion

Sankthansaften i år bliver særlig festlig.

– Grillene og maden er klar på lørdag kl. 18, og kl. 19 går Villy og Hitfingers på scenen, som er det gamle musikhus fra 1921. Alt træværk er originalt, fortæller Carl ’Olli’ Pedersen og tilføjer:

– Da vi genrejste det fandt vi en hilsen fra tømreren, som skrev at han fik 1,85 i timen for det flotte byggeri, der i dag udgør scenen for musikken.

Signeret fødselsdagssang?

Villy Madsen har ikke blot været dus med adskillige danske musikere, han har også mødt forbilledet Hank Marvin fra The Shadows.

– Jeg har faktisk hans og hele Shadows’ autografer på en guitar, lyder det beskedent.

“Den tager du måske med den 23.6.?” spørger journalisten, som straks støttes af formanden ’Olli’.

– Okay så, kommer det fra Villy Madsen, som måske også kan lokkes til at synge en fødselsdagssang på den signerede guitar til ære for Solgårdsparkens 25. musikaften.

sky

 

Skriv en kommentar