(Last Updated On: 31. oktober 2016)
kalk-til-web

Jubilæet fejres tirsdag den 8. november med åbent hus på Bredeløkkevej 12 fra kl. 14 til 17. Rasmus Kjøng Jørgensen vil byde velkommen og der vil også være en tale fra Naja Habermann, repræsentant fra Stevns Verdensarv Partnerprogram

RÅBY: – Jeg plejer at sige at jeg faldt i gryden som lille, ligesom Obelix siger Rasmus Kjøng Jørgensen der nu kan fejre 40 års jubilæum i KALK A/S. Han var 6 år da firmaet startede og dengang hed Rødvig Kulekalk, der senere blev til Skandinavisk Jura-Kalk.

Rasmus Kjøng Jørgensen er ejer og direktør af virksomheden, der fremstiller kalkprodukter til anvendelse i både restaureringsopgaver, vedligeholdelse af kulturhistoriske bygningen og også til nybyggeri.

I forbindelse med jubilæet lancerer KALK en såkaldt kalkavis, der indeholder nyttige og vedkommende artikler om alt fra moderne byggeri, over bevaring af kulturarven til forskning og videnskab. Dette er blot en af de nye tiltag, som Rasmus Kjøng Jørgensen har kastet sig over. Han har i de seneste år også arbejdet målrettet med en stor grøn omstilling, som har fået meget opmærksomhed omkring bæredygtigt byggeri.

Virksomheden blev i første omgang etableret som en sideforretning til Murerfirmaet Rødvig, der havde specialiseret sig i restaurering af kirker og som derfor havde et behov for at kunne læske og lagre kalk på den gamle, naturlige måde.

Det blev hurtigt klart, at mange andre velegnede produkter til restaurering også var ved at glide ud af det danske marked, f.eks. hydraulisk kalk, ægte jordfarver og velegnet kvartssand.

Der viste sig at være et uopdyrket nichemarked for disse produkter, og for at kunne følge med efterspørgslen indgik virksomheden en aftale med en jurakalkfabrik i Schweiz om leverance af jurakalk, franske jordfarver og kvartssand.

Det førte i 1985 til en eneforhandling af jurakalk over hele Skandinavien og en stor del af Tyskland. Dermed var der basis for at sælge murervirksomheden og fokusere 100 procent på leverancen af højkvalitets kalkprodukter til restaureringsbranchen.

Sortimentet er siden blevet udvidet med flere specialprodukter, i takt med at markedet er vokset og i takt med at fokus på bæredygtigt byggeri stiger år for år. I den forbindelse har KALK A/S for øvrigt udviklet en funktionsmørtel til bæredygtigt nybyggeri, så også denne del af byggebranchen kan nyde godt af virksomhedens kvalitetsprodukter.

Produktionen foregår i dag i Danmark og er baseret på de rige kalkforekomster i det sydøstlige hjørne af Sjælland, hvor virksomheden holder til.

I november kan den lokale virksomhed KALK A/S således fejre sit 40 års jubilæum. I den anledning er der tirsdag d. 8. november åbent hus fra kl. 14 til 17 på Bredeløkkevej 12.

Tilmelding med antal deltagende personer er nødvendig på info@kalk.dk.

 

Skriv en kommentar