(Last Updated On: 15. november 2019)

At danse sammen med andre giver stor danseglæde. Og glæden var stor, da der aftenen igennem blev danset til jubilæumsfesten. (Privatfoto)

Store Heddinge: Forrige lørdag holdt Stevns Folkedansere fest for at fejre, at de har eksisteret i 50 år.

– Der kom gæster fra nær og fjern, blandt andet vores venner fra Färsinggillet i Sverige, fortæller Ida Nygaard fra Stevns Folkedansere.

Festen startede kl. 16 med velkomstdrik, og så blev der ellers danset indtil kl. 18, hvor den fine festmiddag, leveret af SuberBrugsen Store Heddinge, blev serveret for omkring 80 gæster. Under middagen blev der holdt tale og sunget sange fra sangbogen.

Efter maden kom flere gæster til, og aftenen igennem var der stor danseglæde, kun afbrudt af en kaffepause med lækre, hjemmebagte lagkager. Festen sluttede med godnatsang kl. 23.

– At danse folkedans er en supersocial kontaktsport og en fantastisk sport. Den sociale kontakt opstår, når man danser med andre i kvadriller og i kædedanse. Folkedans giver sved på panden og høj puls på en festlig og uformel måde, fortæller Ida Nygaard.

Hun fortæller videre, at hos Stevns Folkedansere er det ikke nødvendigt med det store udstyr for at danse – kun sko, der sidder fast på foden.

– De berømte folkedragter bruges kun til opvisninger, på de ugentlige danseaftener danser vi i vores cowboybukser. Fordi det ligger i folkedansens natur at være social, er der indvævet en række begivenheder i danseaftenerne, og vi har indlagt en pause, hvor vi drikker vores medbragte kaffe og synger en sang, siger hun.

De rutinerede folkedansere hjælper gerne nye dansere med at få styr på trin og danse.

– Her er ikke forskel på ”nye” og ”gamle”. Har man lyst til at prøve, er det uforpligtende og de to første gange er gratis. Tilmelding er ikke nødvendig, man dukker bare op, forklarer Ida Nygaard.

Man kan se mere på stevnsfolkedansere.dk og på foreningens nye facebookside.

Skriv en kommentar