(Last Updated On: 9. juni 2020)

Gitte Skytte fra DykkerGitte åbner nu op for en helt ny type sommeroplevelse med dykkerskole og overnatning på Stevns Naturcenter. En sommerferieoplevelse, der både skal styrke fællesskabet om dykning og være med til at formidle Verdensarven.

Instruktør Jeppe med et hold undervandsdykkere. (Privatfoto)

Dykning: Dykning, surfing, lystfiskeri, SUP – vandsportsaktiviteterne bliver mere og mere populære på Stevns. Det mærker man også hos DykkerGitte, som i godt 17 har år drevet dykkerskole med dykkeraktiviteter på hele Sjælland, også ud for Stevns Klint, hvor man både kan snorkle og dykke.

Dykkerne er glade for at komme og modtage undervisning på Stevns, men Gitte Skytte mener, at man kan gøre endnu mere for at holde gæsterne i området, så de både kan opleve fællesskabet omkring dykning og lære mere om Stevns Klint:

– Jeg vil gerne lave en ferieoplevelse, hvor mine elever kan følge deres normale aktiviteter, og samtidig få mulighed for at overnatte på Stevns Naturcenter. Her får de mulighed for at dykke ned i historien og kridthavet, hygge om lejrbålet og være en del af et fællesskab med dykkere, uanset om det er første gang, de dykker, eller de har dykket hele livet, fortæller Gitte Skytte.

 

Formidling af Verdensarven under vandet

DykkerGitte og Michael ved Stevns Klint. (Privatfoto)

Som verdensarvspartner er DykkerGitte med til at udbrede viden om Stevns Klint og UNESCO-samarbejdet. Det, synes Stevns Kommunes naturvejleder, Rasmus Elvekjær, er en rigtig god idé:

– Det er helt unikt, at Gittes dykkerskole også vil formidle Verdensarven under vandet. Nu kan man tage en tidsrejse tilbage til fortiden ved at udforske kysten både over og under vandet langs Stevns Klint. Vi vil på Stevns Naturcenter gerne favne bredt, og samtidig være fagligt dybt forankret. Her ser det ud til at blive en dykkerlejr med naturfagligt indhold, og derfor er de meget velkomne på Stevns Naturcenter, hvor de kan benytte vores faciliteter til at give dykkerlejren et større fokus på marinbiologi og geologi, siger Rasmus Elvekjær.

 

Godt med flere oplevelser

Også hos Stevns Erhvervsråd er man glade for initiativet, som er helt i tråd med partnerprogrammets ånd.

Idéen med partnerprogrammet mellem Stevns Erhvervsråd og Verdensarv Stevns er netop at skabe samarbejde mellem lokale aktører, så Stevns Klint kan føre til en bæredygtig udvikling af hele området.

Én ting er at kunne tiltrække turister til området. Næste skridt er at sørge for, at de bliver lidt længere og drager nytte af de spændende tilbud, der findes. Og det er DykkerGittes sommeroplevelse med dykkerskole og overnatning på Stevns Naturcenter et rigtig godt bud på.
rmh

Den kridhvide kalk giver en helt særlig undervandsoplevelse. (Privatfoto)

Gittes Dykkerlejr

DykkerGittes dykkerlejr afholdes i perioden 20. – 23. juli

Overnatning er på Stevns Naturcenter

Der vil være aktiviteter som:

  • Grill, fossiljagt på stranden, visning af dykkerfilm, hygge omkring bålet, lystfiskeri, foredrag om verdensarv samt andre aktiviteter, deltagerne kunne have lyst til.

Man betaler selv for mad, som man kan lave sammen med de andre. Der er også mulighed for at besøge de lokale spisesteder på Stevns.

For mere information og tilmelding se her.

Skriv en kommentar