(Last Updated On: 9. november 2020)

Foredrag: En række sogne på Stevns er gået sammen om et arrangement med Marie Brixtofte, der som navnet antyder, er datter af den navnkundige venstre-politiker Peter Brixtofte.

Marie Brixtofte er ikke ’bare’ fars datter, hun er autoriseret psykolog og har arbejdet hos Børn, Unge & Sorg, haft privat praksis og arbejdet som psykolog hos TUBA(Terapi for Unge som er Børn af Alkoholikere).

Forsiden og bagsiden

I 2019 udgav hun bogen ”Kun når det regner” om sin barndom og opvækst med sin far, Peter Brixtofte, som privat levede et skjult liv med et ødelæggende alkoholmisbrug.

I dag kender hele Danmark skandalen om Peter Brixtofte, den populære Farumborgmester og Venstrepolitiker, som i 2002 blev afsløret med et stort forbrug af luksusvine, misbrug af Farum kommunes repræsentationskonto og økonomisk uorden.

Men hvordan var han privat og som far for sine tre piger? Det spørgsmål svarer Marie Brixtofte på i sin selvbiografiske fortælling ”Kun når det regner«, og det er med udgangspunkt i bogen hun kommer og fortæller om senfølger, men også giver redskaber til at håndtere problemer af misbrug i familier.

Det vi har i bagagen

Marie Brixtofte har sagt om hendes foredrag:

»Så selvom foredraget handler om mig, så handler det om os alle. Om alt det vi alle render rundt med i bagagen – fordi de fleste af os har oplevet en eller andet grad af noget dysfunktionelt i opvæksten.

Foredraget handler om når fortiden blander sig med nutiden. Foredraget er naturligvis særligt relevant for dem som har haft alkohol eller misbrug inde på livet, om det så er forældrenes eller eget misbrug, eller for dem som har mistet en nærtstående.«

Det finder sted tirsdag den 17. november kl. 19 i Lille Heddinge Sognehus, og koster 30 kr., men så der er også hjemmegjort kaffe og kage.
sky

(Pressefoto)

Skriv en kommentar