(Last Updated On: 30. marts 2020)

Mange forbinder den gule farve med glæde og optimisme, noget de fleste af os nok kan bruge i disse så anderledes tider med corona og begrænsninger til følge. Her er en af de gule corona-kyllinger, med afløbsrøret som ryglæn. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

Corona: Fredag i sidste uge dukkede de op alle vegne, de små gule sten med øjne og næb, og mange af dem er der endnu, når man går en tur i Rødvig samt i Algade eller rundt om Nytorv i Store Heddinge. På skraldespande og trappetrin sidder de, i vindueskarme og ved døråbninger, på bænke og fortov og i sol og skygge. Også ved indgangspartiet til Mediehuset mødte man de første par dage både for foden af og midt på trappen en lille glad, gul sten, som lyste op i det ellers meget tomme gadebillede, der i øjeblikket præger Store Heddinge midtby, hvor kun få butikker stadig holder åben.

I løbet af weekenden formerede de sig så til gaderne i Hårlev og Strøby Egede, de små coronakyllinger, som ophavskvinderne bag, har navngivet dem. Det er Josefine Madsen på syv år og hendes mor Camilla Neestrup fra Rødvig, som har haft travlt med at male de mange sten, 700 ialt er det blevet til.

– Josefine er jo hjemme fra skolen. Jeg læser til fysioterapeut og er også blevet hjemsendt fra min skole. Ved siden af skolen er jeg selvstændig med egen klinik, men den er jo også lukket ned for i øjeblikket. Så der var ved at gå lidt for meget nattøj og hue i den herhjemme, fortæller Camilla Neestrup.

Det var Josefine som først kom på den idé, at hun ville sende nogle hilsener til sin familie og venner, så hun gik i gang med at male 20 sten, der blev sat op ved veninderne og familien i Rødvig.

– Så gik der projekt i det, og vi fortsatte med at male først 500 sten, som vi satte rundt omkring i Rødvig og Store Heddinge, så folk har lidt at kigge på og glæde sig over, når de er ude og gå en tur, forklarer Camilla Neestrup.

Nabobyerne Hårlev og Strøby Egede skulle ikke snydes, så i weekenden har mor og datter haft travlt med at producere yderligere 200 corona-kyllinger, som nu bringer smil lidt længere nordpå.

For at flest mulig får glæde af de små glade, gule hilsner, håber Josefine og Camilla, at folk vil lade dem stå. Nogle er dog allerede forsvundet, men måske de kan lokkes ud igen på deres små siddepladser rundt omkring i det stevnske gadebillede?
rmh

Skriv en kommentar