(Last Updated On: 21. oktober 2020)

 

Ambassadører for GoCook har indspillet introfilm til æblekampagnen, bl.a. Micki Cheng, længst til højre, som er kendt fra DR’s Bagedysten.
(Pressefoto)

Efter efterårsferie: Der findes æblerov og så tilladt æblerov, sidstnævnte er det som 700 børn og unge fra Stevns har meldt sig til, når GoCook Smagekassen fra Coop inviterer på opdagelse i de danske æbler i skolekøkkenet.

Æbleboller og kage

GoCook Smagekassen er i år Danmarks største madaktivitet, og den afvikles i år for 14. gang i træk. Skoleeleverne går i køkkenet i ugerne 43, 44 og 45.
De skoler, der har flest deltagere i Stevns Kommune, er Hotherskolen med 10 klasser, Store Heddinge Skole med 5 klasser og Stevns Friskole deltager 4 klasser.
– Vi oplever, at mange børn aldrig har været på æblerov, selvom Danmark bugner af æbler her i efteråret, og de er heller ikke helt klar over, hvor meget man kan bruge et dansk æble til, siger Bente Svane Nielsen, der er projektchef for GoCook, og tilføjer, at børnene naturligvis skal smage æblerne og opleve, hvordan de kommer fra jord til bord.
I alt går 170.000 danske skolebørn på opdagelse i de søde og de syrlige smagsnuancer, når de henover efteråret går på æblerov i skolekøkkenet.
700 børn og unge fra Stevns Kommune går på æblerov i skolekøkkenet, og de skal blandt andet bage søde æbleboller og give en italiensk æggekage et tvist med danske æbler.

sky

Skriv en kommentar