(Last Updated On: 2. maj 2021)

Golfsæsonen starter i Vallø med nyt socialt tiltag. (Privatfoto)

Sport: Lokalt samarbejde skal få personer med en kronisk sygdom til at give den grønne sport en chance.

Der er i dag 150.000 danskere, som er medlem af en golfklub, og nogle af dem kommer på banerne i Vallø Golfklub.

Nyt tiltag for kronikere

I Vallø Golfklub synes man, at det er lidt ærgerligt, hvis nogen har fordomme om det at spille golf, for klubbens medlemmer synes, at golf som sport er kendetegnet ved, at alle kan være med plus det byder på en masse socialt samvær og frisk luft.

Sådan siger Jytte Storm, der er en af initiativtagerne til et nyt tiltag i Vallø Golfklub, som retter sig specielt til mennesker med en kronisk sygdom.

– De vil have stor gavn og glæde ved at begynde til golf. Derfor har vi søsat tiltaget »Fremad med Golf« med det formål, at endnu flere med en kronisk sygdom giver den grønne sport en chance.

Det er der rigtige mange gode grunde til at gøre, fortæller Jytte Storm:

– Det handler om at komme ud i naturen og have det rart sammen med andre. Når man først kommer herud og oplever det, så føles det at holde sig aktiv ikke som en sur pligt. Det bliver noget, man slet ikke kan undvære, forklarer hun.

Gratis forløb 10. maj

Med det nye tiltag tilbyder Vallø Golf personer med en kronisk sygdom, som f.eks. diabetes, hjerte-kar-sygdomme, gigt, lungesygdomme og kræft et gratis forløb, hvor man helt uforpligtende kan prøve sporten af.

Udover en masse frisk luft og nye bekendtskaber, stiller klubben gratis låneudstyr til rådighed og man får seks gange med undervisning af klubbens træner og de engagerede frivillige.

Hvis man har lyst til at starte sammen med sin mand, kone, kæreste eller ven, er denne også hjertelig velkommen.

Forløbet foregår tre mandage i maj måned og tre onsdage i juni måned.

Lokalt samarbejde

For at nå ud med budskabet til så mange som muligt, samarbejder golfklubben med kommunens sundhedscenter og en række lokale patientforeninger.

En af dem, der hilser initiativet velkomment, og som er med til at sprede budskabet, er Jens T. Gammelgaard Nielsen, der er formand for den lokale diabetesforening på Stevns.

– Ovenpå vinterens hårde nedlukning tror jeg, at der er rigtig mange af vores medlemmer, som trænger til at komme ud og holde sig aktive i fællesskab med andre. Her ser jeg golf som en rigtig god aktivitet, fordi det foregår udendørs, og det er nemt at holde afstand til hinanden. Så vi støtter glædeligt op om tiltaget og opfordrer alle til at komme og give det en chance, siger Jens T. Gammelgaard Nielsen.

Forløbet starter mandag den 10. maj kl. 10.

For mere information kan man kontakte Vallø Golf.
sky

Skriv en kommentar