(Last Updated On: 27. april 2021)

Karen Secher er formand for Hellested Forsamlingshus, og har, grundet corona-restriktioner, flyttet det årlige populære loppemarked til adressen Tåstrupvej 31 ved Karise. (Foto: Klaus Slavensky)

Forsamlingshuset: Noget af det mest folkelige i landet er de mange forsamlingshuse, som Stevns også er beriget af.

Disse kulturhuse har været hårdt ramt af corona-nedlukninger, og det mærkes i de lokale samlingssteders pengekasser.

Det fornemme Hellested Forsamlingshus har ikke haft indtægter i et år, og hvad gør man så?

– Vi har flyttet vores traditionsrige loppemarked til en privatadresse, fortæller formanden for Hellested Forsamlingshus, Karen Secher, som normalt arrangerer salg af nips og andre ’dem-MÅ’-jeg-bare-ha’ effekter Palmesøndag i selve Hellested.

– Vi har ikke kunnet udleje lokaler, afholde onsdagscafé, invitere til høstfest og mange andre aktiviteter, men udgifterne skal jo betales, så derfor har vi måtte flytte loppemarkedet til et telt på Tåstrupvej 31 ved Klippinge. Det har heldigvis strømmet ind med både varer og kunder, så på en måned har vi tjent over 20.000 kr, fortæller en formandsglad Karen Secher.

Sidste år gav det årlige loppemarked et overskud på 25.000 kr., og det beløb håber Karen Secher at nå op på eller endog overgå.

– Vi har en fest med at sortere og prissætte, så det er også en god sociale sammenkomst, hvor vi selvfølgelig overholder adgangskrav, har håndsprit og alt som man skal, oplyser hun om de syv bestyrelsesmedlemmer plus venner og familier som servicerer loppemarkedet.

– Vi fortsætter til sommerferien er slut, og der er virkelig gode fund at finde, og vi har masser at bruge pengene til; f.eks. er vores næste store projekt et handicaptoilet, så alle er meget velkomne.
sky

Skriv en kommentar