(Last Updated On: 27. juli 2021)

Forestillingen »Kai Normann og Krigen« følger de virkelige begivenheder, der udspillede sig Gjorslev Gods under 2. Verdenskrig, og indeholder flere af Kai Normann kompositioner til PH’s kendte viser. (Pressefoto)

Kultur: Der er dømt drama på Gjorslev Gods når middelalderslottet indtages af Cornelius’ Teaterselskab.
Det sker med urpremiere fredag den 30. juli på forestillingen »Kai Normann og Krigen«.

Alle de kære sange

Nicolaj Cornelius optrådte sidste år på Gjorslev med forestillingen »Fra Skjern til Varnæs«, og blev ved et tilfælde sat foran det klaver, der havde tilhørt komponisten Kai Normann, som står bag utallige hits fra den danske sangskat, som bl.a. »Pige træd varsomt«, »Glemmer du«, »Den allersidste dans«, Man binder os på mund og hånd« og »Den gamle skærslippers forårssang«, og mange, mange flere ørehængere.
Men Kai Normann var også en del af Gjorslev historie under besættelsen, og det er blevet til en dramatisk forestilling.

Stadig billetter tilbage

Prøverne har længe været i fuld gang i Rosensalen på slottet, og 80 pct. af billetterne er allerede solgt. Derfor er der nu sat en ekstraforestilling ind fredag den 20. august.
Forestillingen spilles den 30. og 31. juli, samt den 6., 7., 20., 27. og 28. august
»Kai Normann og Krigen« er en rørende, medrivende og musikalsk forestilling om Kai Normann Andersens tid på Søgaard ved Gjorslev under 2. Verdenskrig, og om hans og hustruen Ellen Gottschalchs flugt fra Gestapo med hjælp fra godsejer Edward Tesdorpf.

Krig, Gestapo og flugt

Under jødeforfølgelsen i 1943 yder Kai Normann en indsats for frihedskampen ved at skjule jøder i kælderen på Søgaard.
Situationen spidser for alvor til, da der opstår rygterne om arrestation af de danske revyfolk. Kai og Ellen ser ingen anden mulighed, end at de må flygte fra Gjorslev inden Gestapo kommer for at arrestere dem.
Drama ja, men stykket indeholder også mange af de folkekære sange.

Billet med velkomstdrik

Det er Nicolaj Cornelius og Claus Nielsen der optræder, og dørene åbner kl. 19:30 og spillet går i gang kl. 20:30, så der er god tid til at se slottet og nyde den velkomtsdrink, som indgår i billetprisen. Forestillingen varer 60 minutter uden pause. Billetsalg og yderligere information via www.gjorslev.dk og www.nicolajcornelius.dk

sky

Skriv en kommentar