(Last Updated On: 28. februar 2022)
 
Hårlev/Strøby Egede: Stevns Bibliotekerne indledte sidste år et samarbejde med Aarhus Universitet med direkte transmission af udvalgte videnskabelige foredrag.
 I denne sæson har Stevns Bibliotekerne udvalgt to foredrag, som bliver livestreamet direkte fra Søauditorierne ved Aarhus Universitet og vises på bibliotekerne i Hårlev og Strøby Egede.
“Det er forskere, som forelæser, niveauet er højt, og du vil blive udfordret. Men uanset dine faglige forudsætninger kan du få udbytte af alle foredragene”, lyder det i indbydelsen til foredragene.

Klog på klimaforandringer

Næste foredrag i rækken er ved professor i klimafysik, Jens Hesselbjerg Christensen som tirsdag den 1. marts kl. 18:45 tager fat på én af vor tids største udfordringer: Klimaforandringerne.
I sit foredrag stiller han blandt andet skarpt på de videnskabelige landvindinger, som gør, at klimapanelet nu er i stand til at sige, at de seneste års globale opvarmning er skabt af mennesker, og at afsmeltning af gletsjere og ændrede nedbørsmønstre skyldes vores udledning af drivhusgasser. Med foredraget opnås en bedre forståelse af klimaet som system og en idé om, hvilket klima vi efterlader til vores efterkommere.
Dette foredrag livetransmitteres i Fælleshuset ved Strøby Egede Bibliotek.

Nyt om flagermus

Sæsonens sidste foredrag har fokus på et flyvende væsen, som der findes mere end 1.400 arter af – nemlig flagermus. Det finder sted tirsdag 29. marts kl. 18:45 på Mødestedet ved Hårlev Bibliotek.
Flagermus udgør en femtedel af alle pattedyrarter, men på trods af deres store antal ved vi ikke meget om, hvad de foretager sig i mørket. Ved hjælp af bittesmå computere, som forskere har sat fast på de små dyr, er ny viden om deres adfærd og jagt på ekkoer kommet til. Hør bl.a. om, hvordan flagermus ved hjælp af ekko fanger føde i høj fart, hvordan deres følsomme hørelse kan holde til det konstante skrigeri i deres sociale kolonier og blandt meget andet også, hvorfor det ikke er flagermusenes skyld, at vi har en coronaviruspandemi.
Billetter til begge livestreamforedrag er gratis og kan hentes på stevnsbib.dk/arrangementer eller på bibliotekerne i Strøby Egede, Hårlev eller Store Heddinge i den betjente åbningstid.

Skriv en kommentar