(Last Updated On: 31. oktober 2019)

Illustrator og billedkunstner Per O. Jørgensen er manden bag årets Julemærke. Her sammen med Julemærkets protektor, H.K.H. Kronprinsessen. (Foto: Julemærkefonden)

Julemærke: Mandag blev årets julemærke præsenteret; et julemærke, der er tegnet af den lokale kunstner og illustrator Per O. Jørgensen. Offentliggørelsen fandt sted på Københavns Rådhus, hvor Julemærkefondens protektor H.K.H. Kronprinsesse Mary løftede sløret for motivet på årets mærke.

Julemærket er en ægte dansk juletradition, og med årets julemærke er nummer 116 i rækken offentliggjort. Det er anden gang, at Per O. Jørgensen har fået lov at tegne motivet, som denne gang illustrerer Julemærkehjemmet i Hobro, der i år har fejret 80-års jubilæum. Her står børn foran Julemærkehjemmet og vinker til nisserne og dyrene udenfor.

Per O. har siden 1986 stået bag prisvindende forsideillustrationer til bøger inden for fantasy og eventyr. Mest kendte af hans arbejder er nok omslagene til Harry Potter-bøgerne.

Ophold på Julemærkehjem

Overskuddet fra salget af Julemærker går til at hjælpe børn, der har det svært, ved at give dem et ophold på et Julemærkehjem.

Engang finansierede salget af Julemærker driften af alle Julemærkehjemmene. Sådan er det ikke længere. Indtægterne fra salg af Julemærker er dalet markant i takt med, at der sendes færre og færre breve.

Sådan ser Julemærket 2019 ud, lavet af illustrator og billedkunstner Per O. Jørgensen.

– Det er den folkelige opbakning til Julemærkesagen, der gør, at vi den dag i dag stadig driver Julemærkehjemmene, og salget af Julemærker bidrager fortsat til det hjælpearbejdet, vi udfører for børnene hver dag. Men indtægterne fra salg af Julemærker bliver mindre og udgør i dag faktisk kun ca. 10 procent af vores samlede indtægter til driften af de fem Julemærkehjem. Derfor har vi brug for støtte fra private, virksomheder og fonde ligesom alle andre NGO’er, udtaler Søren Ravn Jensen, der er direktør i Julemærkefonden.

Fællesskab og brobygning

Der er i dag fem Julemærkehjem rundt om i Danmark, og hvert år får lige knap 1.000 børn glæde af et ophold. Før de starter svarer kun 36 procent af børnene, at de tror på sig selv. Et år efter deres ophold er tallet steget til hele 73 procent. Det betyder, at børnenes gode resultater fastholdes.

Forklaringen på børnenes flotte udvikling skal blandt andet findes i fællesskabet mellem børnene og i Julemærkehjemmenes faglige arbejde, der sikrer, at der bygges bro mellem opholdet og barnets hverdag derhjemme.
rmh

Her kan man købe julemærket

Julemærket 2019 kan købes på:

  • Julemaerket.dk

og i følgende butikker:

  • Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, Meny, Spar, Min Købmand, Løvbjerg, Bilka, føtex, Salling, BR, Bog&Idé, Arnold Busck, Boghandleren, Kop & Kande, posthuse og PostNords netbutik.

Digitale Julemærker:

  • Download Julemærket i App Store eller i Google Play og send sms’er med Julemærker på.
  • På e-julemaerket.dk kan du købe Julemærket til dine mails.

Skriv en kommentar