(Last Updated On: 3. maj 2022)

Og nu er den sat til salg.

Per O., der har arbejdet med billedkunst på et professionelt niveau siden 1986, er trænet i den klassiske skoles tegne- og maleteknikker. Billederne er malet i en naturalistisk stil, med motiver, der ofte har et tydeligt emotionelt udtryk, iblandet en antydning af mystik og eventyr.

Strøby Egede: Solen skinner i disse dage over Stevns og det vil den forhåbentlig også gøre, når dette års Sol over Stevns-arrangement løber af stablen.

Det er lørdag den 11. juni, hvor banerne ved Strøby Idrætscenter bliver omdannet til en markedsplads fuld af musik, aktiviteter for børn og voksne, mad, foreninger, kræmmermarked, specialiteter, kunsthåndværkere og turismeaktører og meget andet.

Hvert år kan lokalbefolkningen på Stevns bakke op om arrangementet ved at købe årets folkeaktie, og i år er det den lokalt bosiddende kunstner Per O., som har leveret to flotte tegninger til aktiens forside.

– På forsiden vil vi gerne eksponere kunstnere fra Stevns eller stevnske motiver. Illustrationerne, som pryder årets folkeaktie, er tegnet af Per O., og vi glæder os til at vise dem frem. Det er i øvrigt ikke kun køberne, der støtter op. Det gør alle gevinstsponsorerne også – og så er den trykt hos Stevns Print, fortæller Camilla Larsen fra planlægningsteamet.

Per O., der bor midt i Gjorslev Slots Bøgeskov, er kendt for at holde sine døre åbne, både for nysgerrige kunstinteresserede såvel som kunstkøbere.

Hans store gennembrud kom med omslagsillustrationer til Harry Potter bøgerne. Han står også bag flere prisvindende forsideillustrationer inden for fantasy og eventyr, heriblandt til den lokale forfatter Charlotte Blays bøger.

Desuden har han lavet illustrationer til bl.a. Eventyrteatret, Danmarks Nationalmuseum, Det Kongelige Danske Haveselskab, TV 2, det amerikanske CBS og Danmarks Radio. I 2016 og igen i 2019 blev han valgt som Årets Julemærkekunstner.

– Aktien er egentlig at betragte som en lotteriseddel. Vi synes selv, at den er så flot, at den kan sættes i ramme, siger Camilla.

Når man køber en Sol over Stevns folkeaktie støtter man afviklingen af selve arrangementer. Der er 25 procents chance for at vinde en af de fine præmier, som mange virksomheder på Stevns har sponsoreret. Man kan bl.a. købe aktien på soloverstevns.dk.

Sol over Stevns finder sted den 11. juni 2022 10-22. Der er gratis entré og parkering.
rmh

Skriv en kommentar