(Last Updated On: 9. januar 2018)

Brandmand Søren Hopff og ejer af Bjergly Pallefabrik Hans Jørn Christensen står i laden, som heldigvis ikke led større skade af branden. (Foto: Nikolaj Andersen)

Klippinge: Brandmand Søren Hopff fra brandstationen i Store Heddinge kom søndag eftermiddag kørende ad Bjergvej med retning mod Hårlev, da han så en røgfane fra pallefabrikken på Sibirien 1 lidt uden for Klippinge by.

Klokken havde passeret 16, solen var næsten gået ned og tusmørket havde lagt sig over Klippinge Bjerg og Bjergly Pallefabrik, og det var – udover forbipasseren af en årvågen og erfaren brandmand – formentlig den anden heldige omstændighed, som afslørede flammernes gulorange skær.

Ejeren anede ikke uråd

– Først så jeg røg og troede, at det var afbrænding af haveaffald bag bygningen, men da jeg kom lidt tættere på, så jeg et orange flammeskær under porten. Jeg stoppede bilen ved fabrikken og løb ind for at se, om der var nogen i hallen. En nabo, der også havde set røgen, løb op til huset for at alarmere ejeren, fortæller brandmanden.

Søren Hopff kender ejeren af Bjergly Palleindustri, Hans Jørn Christensen, og vidste blandt andet, at han havde en stor truck stående i hallen.

– Jeg tænkte, at der måske var gået ild i trucken, men det viste sig at være i hjørnet af bygningen ved et lille værkstedsområde, hvor der var ild i en del paller, fortæller den erfarne brandmand, der udover at være deltidsansat brandmand og indsatsleder i Stevns kommune også er ansat som brandmand i Høje Tåstrup.

Hans Jørn Christensen var hjemme i privaten, og han kom hurtigt ud og kørte straks sin truck i sikkerhed udenfor bygningen.

Én brandmand og to pulverslukkere

Selvom der var blevet ringet 112 – anmeldelsen løb ind kl. 16.14 – kunne Søren Hopff, som har været brandmand i 14 år, se, at ilden hurtigt tog til og spredte sig til det omkringliggende træ og paller, der var stablet og klar til afsendelse.

– Jeg vidste, at det var brandstationen i Hårlev, der ville køre til denne adresse. Der er heldigvis kun seks kilometer fra brandstationen i Hårlev til adressen, så det ville kun tage cirka ti minutter, til brandbilerne var fremme, forklarer Søren Hopff.

Men selv på ti minutter kan en brand udvikle sig katastrofalt, så Søren Hopff vurderede, at der skulle gøres noget med det samme. Ejeren havde to styk seks kilo pulverslukkere stående i hallen, og med dem fik Søren Hopff dæmpet ilden.

– Ilden var temmelig kraftig, så jeg kunne ikke slukke branden. Men jeg kunne dæmpe ilden, så den ikke spredte sig til de andre pallestabler, forklarer brandmanden og fortsætter:

– Jeg tror helt sikkert, at hvis branden ikke havde været dæmpet ned med pulverslukkerne, så var hallen og maskinerne brændt ned til grunden.

Brandårsag ukendt

Da de to brandbiler fra Hårlev ankom til pallefabrikken, lykkedes det dem hurtigt at få ilden under kontrol og slukket branden.

Årsagen til branden kendes ikke.

Hvordan Bjergly Pallefabrik havde set ud, hvis ikke heldet var ude og Søren Hopff tilfældigvis kørte forbi netop denne søndag eftermiddag, tør man næsten ikke tænke på.

Hvor er det godt, at vi har vores lokale brandmænd.

Se interviewet med brandmanden og virksomhedsejeren på Stevns Web TV.
rmh

[embedplusvideo height=”300″ width=”755″ editlink=”http://bit.ly/2AJ285B” standard=”http://www.youtube.com/v/MU0CgQL17OE?fs=1&vq=hd720″ vars=”ytid=MU0CgQL17OE&width=755&height=300&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep5257″ /]

Skriv en kommentar