(Last Updated On: 15. januar 2018)

Med kun kort og kompas indtog de sejeste sportsfolk over dem alle Stevns lørdag morgen

Denne billedserie er fra Højeruplund, hvor deltagerne ankom på cykel. Herefter fortsatte ruten i løb, ned ad den stejle ståltrappe, og hen langs kysten til begge sider på jagt efter poster. Oppe på toppen af klintekanten igen gik turen i løb mod Harvig og Stevnsfortet. Tryk på den hvide pil i højre side af fotoet for at bladre frem, og den venstre side af fotoet for at bladre tilbage. (Fotos: Rikke Michael Hansen) 

Stevns/Faxe: Med start fra Stevnsbadet i Store Heddinge begav henved 150 adventure racere sig lørdag den 13. januar ud på Danmarks koldeste sportsevents, adventureløbet »Silva Kong Vinter Adventure Race«. Sneen havde ikke dækket landskabet, men en kraftig kold blæst fra nord og en grå himmel sørgede for den helt rette stemning.

Løbet er et holdløb, hvor orientering, løb, mountainbike, klatring, Me-Mover og kajak er hovedingredienserne. Deltagerne skal således kunne samarbejde som hold under stort mentalt og fysisk pres fra ruten og naturen.

De sejeste af dem, Master klassen, tilbagelagde adskillige kilometer – blandt andet i Kongeskoven, over og langs klinten, på trampestien, i de mørke underjordiske gange i Koldkrigsmuseum Stevnsfortet – kun med pandelampen som lysgiver, i Boesdal Kalkbrud og Faxe Kalkbrud, og i de mørke aften og nattetimer stod den på kajak på Tryggevælde Å.

– For Master klassen var der tale om i alt 45 kilometer løb i et svært teknisk terræn, 150 kilometer på cykel og 20 kilometer i havkajak, oplyser løbsleder Lars Bukkehave.

Også fra udlandet

46 hold – nogle på to personer, andre bestående af tre personer – havde tilmeldt sig det kolde og hårde løb, og 43 af dem stillede til start lørdag morgen kl. 9 på parkeringspladsen foran Stevnsbadet.

15 hold deltog på den lange Master rute, mens de resterende 28 hold skulle gennemføre Challenge ruten, inklusive de tre Juniorhold, hvor deltagerne er under 21 år.

Også udenlandske hold – bl.a. fra de skandinaviske og baltiske lande – havde fundet vej til Stevns.

Yngste hold udgik

Anne og Johannes lærte hinanden at kende på en spejder-, adventure- og friluftsefterskole. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Næsten alle gennemførte. Kun løbets yngste deltagere, begge 17 år: Anna fra København og Johannes fra Vejle, måtte opgive ved Boesdal Kalkbrud. Det unge hold havde lige fra start været forfulgt af cykeludfordringer, først med en kæde, der hoppede af, så punkterede det ene hjul og endelig gik hjulet i stykker.

Anna og Johannes deltog også sidste år i løbet, hvor de gennemførte. De var naturligt nok ærgerlige over, at måtte udgå, men tog det med højt humør.

På enkelte andre hold måtte én deltager udgå, men da holdene alle bestod af tre, gennemførte alle hold – udover det yngste.

Alle hold blev sendt afsted kl. 9 lørdag morgen, og de sidste Challenger løber passerede målstregen omkring midnat, mens det sidste Master hold kom i mål ved en femtiden søndag morgen.

Løbslederen glæder sig over et vel gennemført løb, som stort set forløb planmæssigt.

– Den kraftige pålandsvind betød, at ruten enkelte steder måtte justeres lidt, da vandstand og bølger var for høje til at deltagerne kunne løbe langs vandkanten. I stedet fik de lov at gennemføre mere af den krævende disciplin coasteering, oplyser han.

Wauw

– Wauw, hvor er her smukt. Sådan har mange af deltagerne sagt. De har været meget positivt overrasket over den fantastiske natur, der er i Stevns og Faxe – og den spændende historiefortælling, som findes her. Det har virkelig været en overraskelse for mange, siger Lars Bukkehave.

Han sender en stor tak for godt samarbejde til Gymnastikefterskolen Stevns, som hjalp med kajakudstyr, Kims Auto, som fungerede som central for udstyr og sørgede for at transportere cykler rundt samt til Stevns Kommune.
rmh

Billedserie fra Stevnsfortet.  Tryk på den hvide pil i højre side af fotoet for at bladre frem, og den venstre side af fotoet for at bladre tilbage.  (Fotos: Rikke Michael Hansen)

Billedserie fra Boesdal.  Tryk på den hvide pil i højre side af fotoet for at bladre frem, og den venstre side af fotoet for at bladre tilbage. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

Skriv en kommentar