(Last Updated On: 7. juni 2022)

Gurli E. Beck Olsen stopper som svømmeleder i LOF Stevns

Store Heddinge: Efter 25 år med hensyntagende svømning i LOF-regi blev der tirsdag formiddag i sidste uge taget behørig afsked med svømmeleder Gurli E. Beck Olsen.

Mange var med til at tage afsked med Gurli. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Mange fra svømmeholdene og de frivillige, der hver uge hjælper til i bassinet, samledes til et hyggeligt afskedsarrangement i forhallen ind til svømmebadet, hvor den tidligere formand for LOF, Ole Green og skoleleder for LOF, John Dalsgaard holdt taler for svømmelederen, der gennem alle årene har udvist dygtig ledelse og stort engagement.

Garant for god energi og god stemning

– Gurli blev hentet til LOF i 1998. Dengang var hun svømmeleder og formand i svømmeklubben. Hun afløste Marianne Larsen, der i 1977 havde præsenteret idéen om hensyntagende svømmeundervisning i LOF Stevns, opsummerede Ole Green.

Det første hold blev startet op i 1978, og efter 20 år som svømmeleder gav Marianne Larsen svømmelederansvaret videre til Gurli E. Beck Olsen, som de efterfølgende 25 år har stået for både undervisning og den praktiske ledelse.

– Den gode stemning skaber man sammen, men du, Gurli har stået for, at det har været muligt at skabe en god stemning. Det er vi dig stor tak skyldig for. Og tak for den store energi du har lagt hos os, sagde Ole Green, som også takkede de mange frivillige.

Fra venstre er det John Dalsgaard, Gurli E. Beck Olsen og Ole Green. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Også John Dalsgaard roste Gurlis store indsats gennem årene:

– Du har været primus motor på mange ting, som f.eks. babysvømning, svømning for gravide, Tai Chi og førstehjælpskurser. Du efterlader os i god form, tak for det og tak for en god tid, sagde skolelederen.

Der blev også taget afsked med flere frivillige, som alle fik en blomst og et stort tak for deres indsats gennem årene.

Formand for svømmeklubben

Gurli startede sin karriere med vandundervisning i den lokale svømmeklub SGS (Stevns Gymnastik og Svømmeklub) med vandundervisning sidst i 1970’erne og var sidenhen formand for klubben i 10 år.

Gurli, der indledte sit professionelle arbejdsliv som sygehjælper på Københavns Kommunehospital og sidenhen uddannede sig som socialpædagog og fik job i psykiatrien på det gamle sygehus i Køge, gik på pension som 65-årig, og siden har hun helliget sig svømmeundervisningen i endnu højere grad.

Hun har bl.a. været amtsinstruktør i Præstø Amt og har været medvirkende ved DGI’s Idebank, dengang DGI byens svømmehal blev opført i København.

– Det var en meget spændende periode. Til åbningen fik jeg fat i nogle mannequin-modeller fra det netop nedlagte Daells Varehus og fra Nordisk Film fik jeg skaffet gamle badedragter. Modellerne blev sat op i hallen til åbningen, hvor selveste Dronning Margrethe deltog. Der blev endda danset ballet i vandet, husker Gurli tilbage.

Varmtvandsbassin et stort plus

Også tiden med handicapsvømningen i Stevnsbadet bringer gode minder, og skiftet til den nye svømmehal med varmtvandsbassin har betydet meget:

– Det varme vand er et ’must’ for handicappede mennesker, der har svært ved at holde varmen i almindelig svømmevandstemperatur. Med varmtvandsbassinet fik Halliwick metoden virkelig sin berettigelse. Metoden tager højde for de problemer, mennesker med handicap har, når de gerne vil prøve at klare sig i vand med motion og svømning, forklarer Gurli.

Ved afskedsarrangementet takkede Gurli, der for øvrigt fylder 80 år i indeværende måned, de mange fremmødte for en rigtig god tid:

– Uden jer frivillige havde vi ikke været der, hvor vi er nu. Jeg har været glad for jeres opbakning, den har betydet meget for mig. Jeg kommer til savne det hele, også Grethes kaffestue, sluttede Gurli.

Sidstnævnte var en henvisning til Grethe Falk, som i mange år har været primus motor på friskbrygget kaffe og hjemmebagt kage efter svømmetræningen.

Gurli får her overrakt et foto af sig selv, fra en undervisningstime for 5 år siden, hvor hun instruerede fra bassinkanten.
John Dalsgaard havde fået det fotoet i ramme, så det kan komme hjem og hænge på væggen.
(Foto: Rikke Michael Hansen)

Kompenserende svømning i LOF Stevns

  • Den kompenserende svømmeundervisning i LOF Stevns er for borgere i Stevns Kommune, der – grundet et fysisk handicap eller en mental udfordring som for eksempel vandskræk – er visiteret af Stevns Kommune og dermed kan deltage gratis i undervisningen i op til tre år.
  • Herefter kan man fortsætte på holdet mod betaling, hvilket mange vælger at gøre.
  • Tirsdag er ugedagen, hvor LOF Stevns har kompenserende svømning på skemaet.
  • Efter undervisningen i bassinet mødes mange af deltagerne med deres holdkammerater og de mange frivillige, som gerne bruger nogle timer af deres tirsdag på at hjælpe til i vandet.

Skriv en kommentar