(Last Updated On: 23. august 2019)

Affald fra en gåtur. Det er næppe en enkelt, som står bag foreteelsen, der tyder på en jeg-er-sgu-ligeglad tendens.

Klippinge: En hyggelig aftentur i naturskønne Stevns’ sensommerskumring, så kan det næppe være mere hyggeligt og godt for sindet.

Men sådan havde en af Stevnsbladets læsere dette ikke, da vedkommende forleden fandt en hel del af noget, som normalt ikke hører til naturen.

Samlede op efter andre

„Det er meget skræmmende, så meget affald man kan samle på en lille gåtur på Stevns. Jeg gik fra Klippinge til Skelbækskolen og Nøddekærvej, og kun i venstre side, næsten ét kg affald”, skriver læseren, som ønsker at være anonym. Skribenten er redaktionen bekendt.

Den opmærksomme stevnsbo måtte påtage sig tjansen med at fjerne affaldet, sortere det, og på lovlig vis få det transporteret til kommunens affaldssystem.

Men vedkommende er forarget.

Tak til borgeren

Den forargelsen deler Flemming Petersen (V), som er formand for Plan, Miljø og Teknikudvalget i Stevns Kommune.

– Jeg kan kun komme med en kraftig anbefaling: Lad være med at smide affald i naturen. Det går ud over os alle, siger han og fortsætter:

– Vi har lige holdt affaldsdag sammen med Dansk Naturfredningsforening, og jeg deltog selv med at samle affald op i Rødvig. Vi har et vist antal offentlige skraldebøtter, dem skal vi benytte, for det er ærgerligt at bruge ekstra penge til at rydde op efter andre.

– Jeg siger tak til borgeren for at gøre opmærksomt på det, slutter Flemming Petersen.

Skolebørn er ikke synderne

Umiddelbart kunne det være nærliggende at tro, at det var børn fra Skelbæk Friskole, som havde „tabt” nogle tomme slikposer.

Men nærkigger man på det foto, som Klippingeborgeren har sendt Stevnsbladet, så er der meget andet end ’børneaffald’.

– Vi laver indimellem en indsats hvor vi fjerner skrald , dels på vores egen grund, dels ned ad Esagervej og op til krydset og ned til kirken, udtaler skoleleder Lizette Larsen fra Skelbæk Friskole, og tilføjer:

– Det er jo et evigt aktuelt emne, og noget både vi og vores elever har fokus på, da vi jo alle ønsker, at naturen er fri for skrald, og til at nyde for alle.

sky

 

Skriv en kommentar