(Last Updated On: 16. september 2022)

Stevns: I disse dage deler Stevns Teaterforening sin børneteaterbrochure ud på institutioner og til skolernes mindste klasser. I denne sæsons program er der seks forestillinger for børn helt fra nyfødte til dem, der snart bliver teenagere.

– Alle forestillinger er målrettet definerede aldersgrupper. Dansk børneteater har internationalt ry for at henvende sig i øjenhøjde til deres publikum, nogen gange med stor komik, andre gange med uhygge eller vild gang i den, men altid tilpasset netop den aldersgruppe, forestillingen henvender sig til, fortæller forkvinden i Stevns Teaterforening, Lene Vestergård.

(Privatfoto)

I denne sæson spilles der i Erikstruphallen, på Hårlev Bibliotek og på Stevns Folkloremuseum. Alle forestillingerne er beskrevet på www.stevns-teater.dk.

Opdagelsesrejse for de mindste

Det første stykke er lørdag den 24. september kl. 11, hvor forestillingen Aftryk vises; stykket er for de 0-4 årige.

– Teater Blik fra Fanø har været hos os før, og de får tit ungerne til at sitre af fryd over legen med lyde, former, farver og dynamik. Jeg glæder mig til at sidde mellem børnene og opleve sammen – og gennem dem, siger Lene Vestergård, og som hun videre forklarer, så uddybes oplevelsen af teater af at dele den med sine voksne og af at genfortælle den til andre – voksne og børn.

I Aftryk laver Maria og Simon former og figurer af en masse ler. Og de laver dem om – med vand og hænder og fødder. Og hinanden.

Simon og Maria laver aftryk med ler og musik. (Pressefoto)

Simon spiller også musik. Og Maria sætter aftryk på gulvet, på sig selv, på Simon og måske… på næsen af en tilskuer.

Ler og musik forandrer sig hele tiden og sætter spor. Maria og Simon er på opdagelse sammen. Med ler, vand, hænder og hud er Aftryk en legende, visuel og musikalsk opdagelsesrejse for de allermindste.

Stykket varer 35 minutter og billetter kan købes på Stevns Teaterforenings hjemmeside.

Skriv en kommentar