(Last Updated On: 27. april 2021)

Mai Bomark, Lisa Bomark og Pia Litrup var superglade, og lidt trætte, efter det tre timer lange besøg ifm. akkrediteringen. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Store Heddinge: Sidste år kunne Mai Bomark fejre sit 40. jubilæum som fodterapeut. I år er der endnu mere at fejre, for dels har hendes Klinik for Fodterapi i Store Heddinge 20-års jubilæum, dels er klinikken netop blevet akkrediteret efter Den Danske Kvalitetsmodel (DDKM), som er baseret på et fælles vurderingsgrundlag i form af 8 standarder målrettet fodterapeutklinikker.

Ved lov blev det i 2017 vedtaget, at alle fodterapeuter med ydernummer skal akkrediteres, og siden 2018 har landets fodterapeuter derfor haft kontrolbesøg. Mandag formiddag var turen nået til Mai Bomark og hendes to fodterapeutkolleger, Lisa Bomark og Pia Litrup, som – efter det tre timer lange besøg i klinikken – med store smil kunne fortælle, at klinikken nu og de næste tre år er blevett akkrediteret uden anmærkning.

– Vi har forberedt os det seneste halve år, og det har været et stort arbejde, siger en glad Mai Bomark umiddelbart efter det veloverståede besøg.

Akkreditering og DDKM handler om kvalitetsvurdering og -udvikling med det formål at understøtte og udvikle den faglige, den patientoplevede og den organisatoriske kvalitet hos fodterapeuterne.

– Det er en blåstempling af vores klinik, og for patienten betyder det, at hun eller han kan være sikker på, at alt er i orden og bliver gjort på den rigtige måde her hos os, uddyber Lisa Bomark, der er Mais svigerdatter.

Akkrediteringen er en kvalitetsovervågning af forhold som journalføring, hygiejne, patient- og datasikkerhed, udstyr, materialer, rengøring mm.

Fejres med gode tilbud

Klinikken lå de første 7½ år i Rengegade, inden Mai Bomark flyttede til de nuværende lokaler i Løjes Gård, med postadressen Østergade 4C, hvor der er mere plads.

I dag tæller klinikken tre fodterapeuter, og i lokalerne ligger desuden ’Stevns Sko’, hvor man kan købe sko om lørdagen.

Jubilæet fejres med udsalg lørdag den 1. maj mellem kl. 9.00-13.00, hvor der dels vil være gode tilbud med op til over 50 procent rabat på udvalgte varer samt 20 procent på ikke nedsatte varer.

Mellem kl. 10 og 13 samme dag, tilbydes der fodanalyse:

– Hvis du har smerter i fødder eller ben, så kom og få et kig på din situation – måske kan vi hjælpe dig, lyder det fra de tre fodterapeuter.

Analysen, som varer ca. 15 minutter, er gratis, men man skal bestilles tid.
rmh

Skriv en kommentar