(Last Updated On: 12. oktober 2021)

Alle har ret til et trygt hjem. Det gælder for både psykiatriens brugere og for dens medarbejdere.

Når sundhedspersonale på psykiatriske institutioner står op om morgenen og tager afsted på arbejde, så glæder de fleste sig. Sådan havde jeg det selv, da jeg arbejdede på et af landets største bosteder for hjemløse, hvor en stor andel var brugere af psykiatrien. Men man skal også glæde sig til at komme hjem. Det kan ikke alle og det kan vi ikke være bekendt.

Vi ved, at man kan være så ramt af psykisk sygdom, at det kan være svært at skelne mellem virkelighed og egne forestillinger fra stemmer eller måder at opfatte verden og andre mennesker på. Det får nogen til at udføre handlinger, som de slet ikke forstår konsekvensen af i deres sygdom. Det ved man som medarbejder og det er et vilkår man arbejder med hver dag. Det tager man på sig, men det vilkår skal ikke med hjem.

Med de sociale medier og en ny digitaliseret hverdag er der opstået endnu et sted, hvor man kan opsøge folk. Derfor skylder vi, ud nogen anden forklaring end at det er nødvendigt, at give medarbejderne i Region Sjælland den samme ret til et trygt hjem som de mennesker de hver dag går på arbejde for at hjælpe.

I den nye budgetaftale for 2022 med Socialdemokratiet for bordenden er nu indgået aftale om at sundhedspersonale i udsatte stillinger får navnebeskyttelse. Et tiltag der burde være indført for længst. Nu er det endelig kommet og tak for det

Kathrine Monsrud Ekelund
Regionskandidat for Socialdemokratiet for Faxe og Stevns

Skriv en kommentar