(Last Updated On: 30. august 2019)

Den 28. juni blev en ny gangbro indviet i Tryggevælde Ådal. Nu er den udgangspunkt for Naturens Dag. (Foto: Tine Jensen)

Strøby: Søndag den 8. september er det Naturens Dag hele i Danmark.

180.000 børn har tilmeldt sig et lokalt arrangement, men på Stevns møder man bare op, siger lokalafdelingen af Danmarks Naturfredningsforening.

Og på Stevns er det ikke forbeholdt børn, men alle, hele familien.

Mærk naturen kl. 10

Naturens Dag er en årlig begivenhed, arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening (DN) og Friluftsrådet, med støtte fra Nordea-fonden.

Temaet i år er Mærk naturen. Det betyder, at de mange børn skal mærke, føle og sanse sig frem i naturen.

På Stevns mødes man ved P-pladsen ved Strøby Kirke søndag 8. september kl. 10.

En tur rundt i Ådalen

Det er Danmarks Naturfredningsforening Stevns der står for en tur i Ådalen.

„Men hvorfor ikke Klinten, Boesdal, Valløskovene, Bøgeskoven?”

– Vi vil gerne vi sætte fokus på nogle af vores andre store naturoplevelser, som vi har her på Stevns, lyder det fra Michael Løvendal Kruse, som er formand for Danmarks Naturfredningsforening Stevns, som både logistisk og økonomisk har været en væsentlig spiller i shelterne ved Strøby, Kirkestien og den nye boardwalk (Fuglebroen) ud til det gamle fugletårn.

Oplev Fuglebroen

Fuglebroen er det sted som foreningen godt vil præsenterer for et større publikum, både lokale og udfrakommende.

– At færdes ned i Ådalen er en oplevelse.Vi går først en guidet tur og efter at vi er kommet tilbage til Strøby, vil vi få noget varmt at drikke, og der bliver også lidt kage til de sultne, siger Michael Løvendal Kruse.

Og man behøver ikke at tilmelde sig, man møder bare op.

– Det er vores erfaring at det ikke kun er selve turen som optager deltagerne. Tit er det også større naturpolitiske temaer der diskuteres. Så det er også en Walk and Talk, slutter den lokale DN-formand.

Natur gavner børn

En undersøgelse foretaget af YouGov for Friluftsrådet viser, at mange børn i dag ikke får helt basale naturoplevelser som at overnatte i det fri, snitte med dolk eller fange en fisk.

Derfor glæder DN sig over, at lærere og pædagoger over hele Danmark har tilmeldt så mange børn.

Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening:

– Naturoplevelser gavner børn, så vi er glade for at se, at så mange børn kommer ud til Naturens Dag i år. Forhåbentlig kan begivenheden være med til at sprede begejstring for naturen hele året rundt, siger hun.

sky

 

Skriv en kommentar