(Last Updated On: 15. juli 2021)

Politiet har onsdag formiddag anholdt den sidste mistænkte fra sagen om voldtægt mod en 14-årig pige i Store Heddinge den 11. juli. De tre unge mænd, der blev anholdt – og stadig er sigtet i sagen – blev alle løsladt efter grundlovsforhør i Retten i Roskilde.

Store Heddinge: Midt- og Vestsjællands Politi har onsdag formiddag den 14. juli anholdt den tredje mistænkte i sagen om voldtægt begået mod en 14-årig pige den 11. juli i Store Heddinge, Stevns.

Politiet har ledt efter de to sidste gerningsmænd siden gerningsdagen, og natten til onsdag blev en 21-årig mand fra Køge Kommune anholdt, mens en 24-årig mand fra Køge Kommune blev anholdt onsdag formiddag.

– Vi har inden anholdelserne søgt de to mænd på alle kendte adresser, og vi har de sidste par dage været bekendte med deres identitet. Det har nu ført til, at den ene blev anholdt på sin adresse i nat, og den anden valgte at melde sig selv, efter vi havde fået telefonisk kontakt til ham, siger politikommissær og efterforskningsleder Kristian Egekær fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Mandag den 12. juli blev en 22-årig mand fra Køge Kommune anholdt, og han blev fremstillet i grundlovsforhør samme dag. Her fik han anholdelsen opretholdt i tre gange 24 timer. Han blev onsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør sammen med de to andre med begæring om varetægtsfængsling.

– Vi har nu anholdt alle tre mistænkte i sagen, og vores klare opfattelse er, at der ikke er flere medgerningsmænd på fri fod, siger Kristian Egekær.

Pigen flygtede

De tre mænd blev fremstillet ved Retten i Roskilde kl. 14.30, sigtet for i forening at have bortført en 14-årig pige, kørt hende til en adresse i Store Heddinge og have udsat hende for seksuelt overgreb. Der blev begæret dørlukning af hensyn til den videre efterforskning.

Alle tre mænd, der har anden etnisk baggrund en dansk, nægtede sig skyldige.

Under grundlovsforhøret blev de tre mænd sigtet for voldtægt og andet seksuelt forhold end samleje, for blufærdighedskrænkelse og for frihedsberøvelse, fremgår det af Dagbladet. Ifølge sigtelsen var pigen fanget i sammenlagt halvanden time. I det tidsrum skal de tre mænd have tvunget hende ind i en bil og kørt hende til adressen på Algade, hvor selve overgrebet fandt sted. Her tvang de den unge pige til at drikke alkohol og tog hendes tøj af, hvorefter de tvang hende til at udføre oralsex på den 21-årige og 22-årige mand. De tre mænd befølte, ifølge sigtelsen, også den unge pige på kønsdelene. Herefter lykkedes det pigen at flygte.

Løsladelse kæret til landsretten

Retten i Roskilde valgte af løslade de tre mænd på 21 år, 22 år og 24 år efter et fire timer langt grundlovsforhør.

Dagbladet oplyser endvidere, at der under grundlovsforhøret blev afspillet en 2 timer og 17 minutter lang videoafhøring med det 14-årige offer.
Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre.

– De er løsladt alle tre. Jeg kan kun sige, at det var resultatet, da der var lukkede døre. Jeg kan dog sige, at den afgørelse er kæret til landsretten fra anklagemyndighedens side, siger anklager Thomas Rasmussen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

De tre mænd er fortsat sigtet i sagen.

Østre Landsret skal nu vurdere, om byrettens afgørelse er rigtig.

Skriv en kommentar