(Last Updated On: 25. februar 2020)

Skulle vi nu ikke lige få lidt ro på omkring debatten for en statsvej til Stevns?

Efter det seneste indlæg fra de tre borgere fra Hellested og Tåstrup: lad os vente på den rigtige løsning. Jo, det har vi så gjort i mindst 40 år. Og det er dybt rystende, at nogen med en tidligere borgmester Lars Asserhøj i gruppen vil nedgøre vores kommunalbestyrelse i den grad, det er bare ikke i orden.

Vejdirektoratet har selv efter mødet i Hårlev taget en muligløsning syd om Hårlev. Det kan kommunen ikke stå på mål for.

For at der nu ikke skal komme flere forslag om, hvor en statsvej kan ligge, skulle vi så ikke holde fast i den løsning, som også Kommunalbestyrelsen giver udtryk for nord om Hårlev. Den vil tage nogen trafik væk fra Strøby Egede, da hele Sydstevns og Store Heddinge vil bruge denne vej. Og med tiden vil flere finde, at den vej kan bruges i stedet for at køre ind igennem Køge. Den vil så også give udvikling af området omkring Hårlev og åbne op fra motorvejen og ud på Stevns til gavn for turistudviklingen på Stevns.

Og Køge vil gerne selv bestemme i deres kommune, jo men hr. Asserhøj, du/I vil jo også gerne selv bestemme i jeres område. Og man har ikke hørt meget før nu, selvom I ved, at Kommunalbestyrelsen går ind for en nord om Hårlev-løsning. Heller ikke meget opbakning eller fællesskab for at få en vej, ej heller opbakning til vores jernbane.

Hvorfor behov for udvikling på Stevns? Vi ved, at socialområdet kører med underskud på cirka 25 millioner kr. og med en standard, der ligger meget under middel.

Gode folk siger, at vi skal op på cirka 70 millioner for at komme til at ligge jævnt på landsplan. Så man må jo vælge en udvikling for at få flere penge i kassen til at dække ind: Turistudvikling, bosætning, erhvervsudvikling, understøtte diverse områder, it, fibernet, åbne Stevns osv.

Man kunne også bare lade stå til? Skrive ’velkommen til Morten Korch land’, skrive skatten op med 1 procent = cirka 35 millioner, hæve skatten på landbrugsjord – vi skal jo ikke spise kød mere? Nej, det er nok ikke det, de fleste vil, og det vil bremse bosætning og udviklingen af Stevns kommune, så lad os nu holde fast i et sammenhold omkring at udvikle – med åbenhed for os alle, både natur og asfalt – og lad ikke kommunen gå i stå.

Alle ved jo, at der gerne skulle bruges penge på, at vi får bedre børnehaver, skoler, plejecentre, erhvervsudvikling, flere turister ect.

Med alt mulig håb for ro på nu.

Venligst
Johnny Andersen
Hovedgaden 1
Hårlev

Skriv en kommentar