(Last Updated On: 27. juli 2018)

Sommerteater for børn i 2017, hvor børnene spillede Tryllefløjten. Grethe er eminent til at få børnene til at overkomme deres generthed og folde deres talenter ud på scenen. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Rødvig: Teater har altid været en stor del af Grethe Fischers liv og virke; lige fra hun var en lille pige, har hun været tiltrukket af de skrå brædder.

De sidste godt 30 år har vi haft glæde af hendes idérigdom og kreativitet her på Stevns, hvor hun siden 1987 har været en stor og særdeles aktiv del af Stevns Amatør Scene.

Og Stevns har fortsat stor glæde af det livskraftige og aktive teatermenneske. Onsdag den 1. august fylder hun rundt. Nu skal man jo ikke afsløre en dames alder, men Grethe blev vist nok 70 år for 10 år siden.

– Ja, hun er altid aktiv, vi andre kan slet ikke følge med, bekræfter hendes teatervenner fra Stevns Amatør Scene.

Tidligere var det Grethe, som bestred formandsposten. Faktisk helt frem til 2014, hvor hun efter 23 år på posten overdragede formandskasketten til Brita »Lunde« Lindstedt. I dag er Lene Overgaard formand for den mere end 100 år gamle forening.

Tekstforfatter og instruktør

Egentlig har det aldrig været det at stå på scenen og spille skuespil, men at skrive og instruere, som har optaget Grethe.

Kun to gange i sin lange amatørscenekarriere har hun selv været på scenen. Den ene var til forestillingen »En skærsommernats drøm«, den anden i »Maskerade«, hvor al lyset gik, ikke bare på scenen i Snurretoppen men i hele Store Heddinge by og omegn.

Nye tiltag er der altid plads til, og seneste initiativ fra den idérige dame er pensionistbanden, som laver revy i Rødvig – med hylende morsomme og rammende parodier på lokale »kendisser«. I 1980’erne var hun én af drivkræfterne bag den populære Højeruplund-revy, som spillede for fulde huse i en årrække.

Hun har også forfattet Stevns-sangen med bl.a. strofen »der står Stevns i mit hjerte«, og i 2009 modtog hun Stevnsprisen. I motivationen stod bl.a.:

»Grethe Fischer spotter nye talenter og har været med til at gøre det stevnske kulturliv rigere med positiv indflydelse på integrationen«.

Tal og børneteater

Det er mange år siden, at bankdamen Grethe Fischer flyttede til kommunen. Ja, den er god nok, Grethe er også et talmenneske. Hun er bankuddannet og arbejdede i mange år i Nationalbanken i København. Men samtidig var – og er – hendes store passion teatret.

Gennem alle årene i Stevns Amatør Scene har hun skrevet og instrueret teaterstykker, revyer, musicals mm. Siden 2003 også børneforestillinger, med Teaterskole for børn hver sommer, som kulminerer med opførsel af årets stykke på Snurretoppens scene foran forældre og søskende.

Eli, Chivas og Sorbolo

Ægtefællen Eli er Grethes store støtte og kærlighed. Sammen rejser de ofte til deres fristed i Sorbolo, Italien. Det er her nye idéer fostres, både til amatørscenen og pensionistbanden.

Hjemme på Skomagervej i Rødvig er nu heller ikke værst. Døren står altid åben, og er man heldig vanker der pandekager og en svømmetur i pølen. Hvis altså ikke Grethe er ude på en af sine lange gåture i Rødvig og omegn med hunden Chivas – opkaldt efter hendes yndlingswhisky.
rmh

 

Skriv en kommentar