(Last Updated On: 19. september 2017)

Fra venstre ses Mads Nørregaard, Kim Mortensen og Allan Nielsen, der alle har haft en ekstra travl sommer i år. Ved siden af TV-optagelserne skal de »normale« opgaver også passes. Her er de ved at anlægge en helt ny have i Nicolinelund i Strøby Egede.
(Foto: Rikke Michael Hansen)

Indehaver af Gartnerhave.dk ApS, Allan Nielsen, er hyret ind som anlægsgartner i den nye sæson af »En Have i Gave«, som vises på TV2Fri i begyndelsen af det nye år og efterfølgende på to gange på TV2

Strøby Egede: – Da jeg blev ringet op af produktionsselskabet Metronome og spurgt, om jeg ville være med i haveprogrammet »En Have i Gave«, var jeg ikke i tvivl. Jeg sagde ja med det samme, fortæller anlægsgartner og beskikket sagkyndig, Allan Nielsen.

Han har siden 2006 været selvstændig anlægsgartner og har i dag base på Skovvangsvej i Strøby Egede. Typisk har han travlt med at planlægge, vejlede og anlægge haver for både private og virksomheder. Denne sommer har dog været lidt anderledes. To dage om ugen, i fem uger, har Allan – sammen med et par af sine ansatte – haft travlt med at indrette fem drømmehaver rundt omkring på Sjælland; med kameraer, lyd og lys til at følge slagets gang.

– Vi er omkring tyve mand på optagelserne. Vi arbejder i to dage, den første dag fra kl. 6.30 til 22, dagen efter med en lige så tidlig start, og så skal haven stå klar, når hovedpersonen kommer hjem kl. 17. Der er optagelser undervejs, hvor vi ikke må larme, så det giver os en del ufrivillige pauser. Så vi har rigtig travlt, fortæller Allan Nielsen.

Med sig har han også tømrermester Kim Mortensen, KM-Byg Valløby ApS, som er en stærk ressource i gartnerteamet. Begge er de en del af »Strøby Egede Håndværkerne«, et samarbejde mellem lokale håndværkere på Stevns.

Havearkitekten i programmet er ligesom i de forgående sæsoner Knud Bundgaard fra Unikahaver.dk. Han tegner haven, hvorefter Allan Nielsen kan udarbejde opgavelisten og bestille maskiner, materialer med mere. Vært bliver denne gang Cecilie Hother.

Med på råd

Da programmerne blev planlagt, foreslog Allan Nielsen, der er medlem af brancheorganisationen Danske Anlægsgartnere og fungerer som censor på Teknisk Skole i Roskilde, når nye anlægsgartnere går til eksamen, at hans viden blev brugt mere aktivt i programmerne.

Produktionen på Metronome var straks med på idéen, og derfor vil de kommende programmer, som vises fra februar næste år, også indeholde tips og tricks fra Strøby Egede-gartneren.

– Nyttige råd er sådan noget jeg kan tale om i timevis. For eksempel om mos i græsset, hvorfor det kommer, hvordan får jeg det fjernet, hvordan undgår jeg, at det kommer igen og så videre, siger Allan Nielsen.

Præcis hvor programmerne er optaget henne og hvordan de bliver, kan Allan ikke løfte sløret for – for det må han ikke. Så vi må pænt vente og se resultatet af de 30 timers optagelse, der bliver kogt ned til 40 minutters TV, som hvert program varer.

rmh

 

Skriv en kommentar