(Last Updated On: 5. november 2021)
Store Heddinge: Stevns Teaterforening har historisk drama på repertoiret, når Bådteatret den 10. november kl. 19.30 kommer til Erikstruphallen og viser ’Scavenius’ med Kristian Halken i titelrollen.
Reumert 2021 Årets mandlige ensemblerolle: Thomas Bang, Scavenius, Bådteatret. (Foto: Miklos Szabo)
Det er historien om manden, der indgik politisk samarbejde med den tyske værnemagt og bragte Danmark sikkert igennem 2. verdenskrig. Historien om manden, der sikrede jøderne mod overgreb indtil 1943. Historien om manden, som Stauning insisterede på skulle være udenrigsminister. Scavenius løste opgaven og blev den mest forhadte mand i Danmark.
I “Scavenius” fortælles historien om en mand, som valgte landets tarv fremfor popularitet. Verden stod på hovedet, og man havde brug for én, som i det mindste prøvede at holde sammen på Danmark.
– I et drama af shakespeareske dimensioner følger vi Scavenius’ kamp i grænselandet mellem moral, beregning og opportunisme. Rundt om ham er et persongalleri af krigens mest centrale figurer. Vi forsøger at forstå og følge hans beslutning – Scavenius indgår samarbejde med tyskerne. Vi føler de hvæssede klingers skarphed fra hans fjender, og vi våger over ham i hans søvnløse nætter, fortæller forkvinder i Stevns Teaterforening, Lene Vestergård.
Bådteatrets Reumertvindende ensemble viser tilværelsens absurditet i en vidunderlig visuel tour de force, hvor alt er muligt.
Teaterforeningen kan igen holde åbent i baren en god halv time før forestillingen. Der er direkte indgang i Erikstruphallen fra P-pladsen ved Store Heddinge Skole.
Stykker varer ca. 75 minutter og er uden pause. Billetter kan købes på stevns-teater.dk.

Skriv en kommentar