(Last Updated On: 17. december 2018)

Ole Bach Sørensen og Annette Sjølund udstiller sammen på Lægehuset i Store Heddinge. På væggen bag ses hendes røgede sild fra Folkemødet på Bornholm.

Store Heddinge: Kunstnerparret Annette Sjølund og Ole Bach Sørensen står for decembers udsmykning på Lægehuset i Store Heddinge. Her præsenterer de tilsammen 11 nyere billeder med vidt forskelligt indhold og budskaber.

Som det første på rundgangen i venteområdet efter indgangsdøren fanges blikket af Annette Sjølunds maleri, som hun neutralt har givet titlen: Telte. Men det er hverken campingpladsidyl eller et motiv fra Roskilde Festival, som hun har gengivet. For beboerne i teltene er mennesker på flugt og nu midlertidigt indkvarteret i enorme lejre med telte rejst på snorlige rækker.

Annette Sjølund er kendt for hele tiden at skifte udtryk, når hun fremstiller sine værker. Altid i bevægelse – for hende er det ikke et spørgsmål om rastløshed, men om at vinde nyt land. Det gælder også i teltene i flygtningelejren, der gemt bag pigtråd har taget form som hvælvingerne på en gammel bro.

– Jeg bliver mere og mere samfundsorienteret, siger Annette Sjølund om sit maleri, som hun i oktober fik optaget på Nordisk Akvarelselskabs censurerede udstilling.
Maleriet er på Lægehuset ledsaget af et digt med dystre undertoner skrevet til lejligheden af digteren Jørgen Wassilefsky.

Annette Sjølund udstiller desuden en collage af piletræer og forskellige varianter af Pileknuder i mosen, og så er der en forfriskende smagsprøve på hendes røgede sild, som hun faldt pladask for, da hun i sommer deltog i Folkemødet på Bornholm. Hun skyndte sig hjem og malede intet mindre en 27 billeder med røgede sild – et af dem kan nu ses på Lægehuset.

Den erfarne kunstner Ole Bach Sørensen har medbragt fem landskabsbilleder, som ifølge ham selv er nyt land for ham. Han har hentet inspirationen i det sydfranske, hvor han og Annette Sjølund tilbragte nogen tid sidste år på et kunstnerisk refugium.

Udstillingen kan ses frem til nytår.

Skriv en kommentar