(Last Updated On: 22. september 2020)
Kim Matzen fra Tangoteket kommer snart til Tommestrup for at undervise i argentinsk tango. (Pressefoto)

Tommestrup: Får tango også dig til at tænke på en rød rose, en stram kjole og en mand, der bastant og med bestemte ryk fører kvinden?

– Men sådan er den argentinske tango slet ikke, forklarer Kim Matzen, indehaver af Tangoteket i København, som i efteråret kommer til Tommestrup forsamlingshus for at undervise i den latinamerikanske dans.

– Dansen er improviseret, der er ingen faste figurer, men det handler om at gå sammen i tæt kontakt med hinanden og med musikken. Manden fører og strukturer hele tiden dansen. Kvinden bruger sine sansninger til at opfange føringen og omsætte den til smuk bevægelse. Det kræver 100 procent fokus fra begges side for at kommunikationen skal lykkes. Der opstår et intenst nærvær og en sanselig danseoplevelse, lover Kim Matzen.

Helt fra bunden

Første undervisningsaften af 9 planlagte bliver tirsdag den 20. oktober klokken 19.30.

– Holdet er for alle og der kræves ingen forudsætninger for at være med, vi starter helt fra bunden. Dog skal du tilmelde dig med en dansepartner som du evt. kan finde på Tangotekets hjemmeside, siger dansetræneren.

Kim Matzen har drevet Tangoteket gennem mere end ti år. Han er uddannet psykoterapeut MPF og har tidligere dyrket kampsport, både karate og ju-jutsu, på højt plan.

– Som et forsøg ville jeg prøve tango. Det greb mig fra den første aften, som om det var det tandhjul, jeg har manglet mellem musikken og kampsporten. Den tætte kontakt, man får med hinanden og med musikken, er fantastisk, siger Kim Matzen, der som en tredje interesse også er uddannet rytmisk bassist.

Gratis introtime

Allerede tirsdag den 6. oktober kl. 19.30 kan interesserede komme og prøve argentinsk tango i Tommestrup forsamlingshus hvor Tangoteket er vært for en gratis introduktionstime.

Og hver tirsdag fra den 20. oktober kl. 19.30 – 20.50 og frem til 15. december kan man lære at danse argentinsk tango.

Man skal tilmelde sig sammen med en partner og der skiftes ikke partner undervejs.

Se mere på tangoteket.dk.

Skriv en kommentar