(Last Updated On: 26. oktober 2021)

Stevnsbladet bruger ensidigt Danmarks Naturfrednings som kilde til forsidens skrækhistorie om drikkevand. Men problemet er at der ikke er et politisk problem. De stoffer man finder, og finder i et niveau langt under det kritisk, er fortidens synder og stoffer der allerede blev forbudt i midten af 90´erne og 80´erne. Stoffer anvendt i landbrug er i dag overfladenedbrydelige og nedsiver ikke.

Artiklen springer derimod dygtigt ind over det faktum at industri og jernbaner historisk har leveret nogen af de værste miljøkatastrofer og en hurtig måling under Lokalbanen ville hurtigt få landbruget til at ligne Snehvide. Artiklen kommer efter at Danmarks Naturfredningsforening forsøgte samme historie på Bornholm, men måtte rykke ud med et dementi fordi tallene var forkerte.

Er Stevnsbladet blevet mikrofonholder for en organisation hvis fornemste opgave er at lukke landbruget og bremse enhver form for udvikling? Vores drikkevand er sundt og grænseværdierne så lave at der ingen sundhedsrisiko er ved at drikke det.

Klaus Kroll
Rødvig

Kommentar fra Stevnsbladet:

Stevnsbladet omtaler løbende forhold vedrørende det stevnske drikkevand. I uge 41 byggede artiklen på oplysninger fra både Danmarks Naturfredningsforening og fra Stevns Kommune. En måned tidligere fokuserede vi på mulig grundvandsforurening med Region Sjælland og Miljøministeriet som kilde. Andre gange er det vandværkerne, som kommer til orde. Forskellige sager, forskellige kilder, men med alsidigheden i behold.

Med venlig hilsen
Redaktionen

Skriv en kommentar