(Last Updated On: 23. august 2019)

– Hvad kan vi lære af de gamle filosoffer?

Her ses Lise Søelund som hovedtaler i anledning af 800-året for Dannebrog, en dag der bl.a. blev fejret i Højerup Kirke. (Arkivfoto: Rikke Michael Hansen)

Store Heddinge: Sådan lyder spørgsmålet, når forfatter og filosof Lise Søelund lægger vejen forbi Café Stevnen i Algade 33C.

Det gør hun torsdag den 5. september kl. 19.00.

De store spørgsmål

Selvom de gamle filosoffer – fra Sokrates, Kierkegaard til Camus – nok ikke kunne forestille sig vores nuværende livsvilkår, så beskriver de knivskarpt de eksistentielle spørgsmål, som vi også tumler med i dag: Hvorfor er jeg her?, Hvad er meningen ?, Hvad er et godt liv? Hvad kan og skal jeg selv bestemme?, Betydningen af etik og tro med mere.

– Lise er kendt for at få de store spørgsmål ned i øjenhøjde. Krydret med poetisk leg med ord, udstråler Lise en smittende begejstring for filosofien, fortæller formanden for Café Stevnens Venner, Arne Jakobsen.

Lise har skrevet knap 30 bøger om filosofi og filosoffer og står bl.a. i spidsen for studiekredsen „Det filosofiske Stevns”.

Udover at give indsigt om filosofferne og de filosofiske temaer, vil Lise også berøre, hvordan denne indsigt og optagethed har betydning for mennesket Lise Søelund.

Det er Café Stevnens Venner, der står bag arrangementet. Det koster 50 kroner og er inklusiv te, kaffe og kage.

– Kom i god tid. Overskuddet går ubeskåret til Cafe Stevnen, lyder opfordringen.
rmh

Skriv en kommentar