(Last Updated On: 17. september 2020)

Foredrag og generalforsamling for Foreningen Tryggevælde og Stevns Ådals Bevarelse afholdes torsdag den 17. september.

Hårlev: Tryggevælde og Stevns Ådals Bevarelse afholder generalforsamling på Mødestedet, Hårlev Bibliotek torsdag den 17. september kl. 19. Inden generalforsamlingen inviterer foreningen til et spændende foredrag.

– Stevns Kommune har meldt ud, at de ønsker at arbejde med planer for en naturpark i Tryggevælde Ådal. Derfor har vi inviteret initiativtager til foreningen og tidligere formand, biolog Ella Pedersen, til at fortælle om hendes erfaringer fra arbejdet med og omkring naturpark Åmosen i Midt- og Vestsjælland, oplyser foreningens nuværende formand, Inge Ambus, og fortsætter:

– Ella Pedersen flyttede fra Stevns til Kalundborgegnen, hvor hun hurtigt blev involveret i arbejdet omkring Naturpark Åmosen. Det er erfaringer herfra, som Ella Pedersen vil dele med os.

Hvad betyder det for naboerne?

I sit foredrag vil Ella Pedersen bl.a. komme ind på, hvordan udpegningen til Naturpark har påvirket de landmænd, som har jord i og op til Naturparken og om betydningen for andre, der bor i eller omkring Åmosen.

– Det kan lyde lidt tørt, men det vil være spændende at høre mere om arbejdet i Støtteforening Naturpark Åmosen, inden vi for alvor går i gang i Stevns Kommune, lover formanden og giver flere bud på spørgsmål, der kan melde sig for de mennesker, som bliver berørt af en mulig naturpark:

Hvordan påvirker det græsningen og dyrkningen af jorden i Tryggevælde Ådal? Har det overhovedet nogen påvirkning på det daglige liv? Hvad betyder det for dem, der bliver naboer dertil? Bliver der flere stier i det åbne land? Kommer der mange flere gæster til området? Skal der være offentlig adgang?

Vel mødt

Alle er velkomne til foredraget. Det er gratis for foreningens medlemmer, mens ikke-medlemmer må betale 25 kr.

Efter foredraget – og inden generalforsamlingen – inviterer foreningen på kaffe og lidt sødt.

– Alle er også velkomne til at deltage i generalforsamlingen, men det er kun medlemmer, der har stemmeret. På generalforsamlingen vil vi både gennemgå årets arbejde og komme ind på næste års arbejde, slutter formanden.

Skriv en kommentar