(Last Updated On: 11. januar 2017)

Kunstklubben Faxe indbyder medlemmer samt gæster til besøg hos teolog og billedhugger Hein Heinsen lørdag den 14. januar kl. 14.

I 2017 er det 500 år siden, at reformationen begyndte med udgangspunkt i domkirken i Wittenberg. Både i Europa og i Danmark bliver der afholdt mange arrangementer i forbindelse med dette jubilæum.

  • – Kunstklubben Faxe står for et interessant initiativ, hvor man kan opleve en fremstående dansk kunstner komme med en nyfortolkning af kunstværkets rolle i en religiøs sammenhæng. Og se Hein Heinsens bud på opgaven at skabe en alternativ Luther-dør, siger Jørgen Christensen fra Kunstklubben Faxe.

Inden for det sidste år har Hein Heinsen arbejdet på dette værk, der nu skal vises på flere udstillinger i Danmark – og senere også udstilles i Wittenberg.

  • – Det er hovedformålet med besøget at se denne dør; men vi får også lejlighed til at opleve en anden færdig skulptur, der skal opstilles i København. Besøget omfatter ikke tilladelse til fotografering, oplyser Jørgen Christensen.

 

Hein Heinsen er 81 år. Han har en baggrund som cand. theol. fra Københavns universitet og er uddannet på Del Kgl. Danske Kunstakademi. I nogle år underviste han på Kunstakademiets Arkitektskole og virkede som professor ved Kunstakademiets Billedkunstskoler fra 1980 til 1989.

Heinsens kunstneriske virke omfatter et meget stort antal arbejder i glas, bronze, granit, jern og aluminium. Han er repræsenteret på adskillige kunstmuseer i Danmark og Skandinavien.

I Danmark har han udført en række udsmykninger i bygninger tilhørende staten og kommunerne og ligeså skulpturer eller værker i det offentlige rum. Derudover har han bidraget med en række kirkeudsmykninger i Danmark og Norge.

Hein Heinsen er også aktiv som medlem af Akademirådet, der er statens rådgiver i spørgsmål om kunst, fx i det offentlige rum. I den egenskab har han på Akedemirådets vegne rådgivet menighedsrådene om kunstens rolle i kirkerne.

Hein Heinsen har atelier på Sønderbyvej 3 i Karise. Kunstforeningen byder på en kop kaffe i atelieret i løbet af eftermiddagen. Der tages entre.

Alle interesserede skal tilmelde sig til Arne Skovbæk senest den 12. januar pr. mail arsklilleelmue4654@gmail.com eller på telefon 56717051.

Skriv en kommentar