(Last Updated On: 2. november 2021)
Hårlev/Store Heddinge: Arkivernes Dag er den landsdækkende årlig begivenhed, hvor de lokalhistoriske arkiver inviterer indenfor. Det er i år lørdag den 13. november, hvor Stevns Lokalhistoriske Arkiv, beliggende i Egestræde 14 i Store Heddinge åbner dørene mellem kl. 10-14. Det samme gør Vallø Lokalhistoriske Arkiv, med adresse på Biblioteket i Hårlev, Bredgade 1. I Hårlev holder arkivet åbent mellem kl. 13-16.
– Arkivernes Dag giver en mulighed for at aflevere dokumenter som skøder, protokoller, billeder og ikke mindst personlige memoirer eller notater om dit eller din families liv og levned. Endvidere får du mulighed for at snakke med medarbejderne og om vores arbejde, fortæller arkivleder i Store Heddinge, Erik Mouritzen.

Hjælp til navne ønskes

Vallø Lokalhistoriske arkiv vil se tilbage på de 40 år, siden det startede. Det gøres ved, at der åbnes for gemmerne, og enhver med interesse for lokalhistorie kan komme og se hvad der findes.
Arkivet i Hårlev ligger inde med en del fotos af skoleklasser, gymnastikhold og foreningssammenkomster. Arkivet mangler en del navne og uden navne er et foto intet værd.
Besøgende kan på Arkivernes Dag hjælpe arkivet ved at genkende sig selv, ens forældre eller bedsteforældre.

Udstilling om Falckstation

Stevns lokalhistoriske Arkiv har i år en udstilling om Falckstationen i Store Heddinge. Udstillingen omfatter billeder helt tilbage fra 1943, avisudklip og videoer, som giver et spændende indblik i livet på stationen og de udrykninger og hjælpeopgaver, som er udført.
Falck (Zonen) er nok kendt af de fleste, så der er meget at se for enhver – der er også lidt om brandkorpset før Falck.
– Besøg det lokalhistoriske arkiv, du er altid velkommen, lyder opfordringen fra arkivlederen.
rmh

Skriv en kommentar