(Last Updated On: 13. juli 2018)

Ejeren af den stolte galease »Skjold«, har været udsat for sørøveri på land.
(Foto: Klaus Slavensky)

Rødvig: Sommervarmen har fået nogen til at lege sørøver på skatkistejagt. Denne dumsmarte foreteelse har skabt problemer for en australsk sommergæst i Rødvig Fiskerihavn.

Ubehagelig mistanke

Fribytteren i Rødvig slog til i den gamle maskinfabrik på Havnevej 9 i Rødvig.

Her har en række bådejere lejet plads til udstyr, også Donald Telfer fra Coffs Harbour, som ligger nord for Sydney i Australien, og hvor de eneste pirater er navnet på et lokalt rugby-hold.

Tyveriet er alvorligt nok, og er anmeldt til Midt- og Vestsjællands Politi, der har konstateret, at der ikke har været indbrud, hvorfor mistanken retter sig mod de 10-12 personer, som har nøgle til lagerhuset.

Uerstattelige motordele

En af Donald Telfers »skibskammerater« er Ib Grønvaldt, som hjælper den australske sommer-beboer med at få sin skattekiste tilbage.

– Tyven er nok blevet slemt skuffet, siger Ib Grønvaldt, som afslører at kisten med hængelås indeholdt brugte reservedele til Skjold’s BMC Dieselmotor fra 1974.

– Men det er uerstattelige motor-reservedele, som ikke kan skaffes som nye, lyder det fra Ib Grønvaldt.

Sejlskibet »Skjold«

Donald Telfer kommer hvert forår, og bor til oktober-november i Rødvig med sit store sejlskib “Skjold” i Rødvig Fiskerihavn.

I den stjålne kiste lå også nogle CAV-indsprøjtningsdyser, som heller ikke produceres længere, og som er livsnødvendige reservedele, hvis »Skjold« skal kunne sejle.

Ifølge politiet er tyveriet sket mellem den 30. juni og 2. juli, og det må have krævet mindst en sækkevogn at køre kisten væk.

Frit lejde til tyven

Ib Grønvaldt appellere til de ukendte sørøvere, enten at fortælle hvor reservedelene kan findes, eller levere dem tilbage til Havnevej 9.

– Gerne en mørk nat, og Donald Telfer siger, at de kan beholde kisten, bare han får motor og reservedele tilbage, så »Skjold« stadig kan besejle de danske farvande, slutter Ib Grønvaldt sin opfordring.

sky

 

Skriv en kommentar