(Last Updated On: 30. maj 2016)

badevandBadevandet på alle 9 badestrande på Stevns kan nu kategoriseres som godt eller udmærket. Det viser resultatet af EU-Kommissionens årlige badevandsrapport

Kvaliteten af badevandet ved Ahornvej og Rødvig er blevet markant bedre siden EU-Kommissionens sidste badevandsrapport, hvor de to strande faldt under kategorien ’Dårlig’.

Ifølge den nye badevandsrapport er kvaliteten af badevandet blevet klart bedre, og vandet ved alle de 9 strande på Stevns er nu i kategorien ’Godt’ eller ’Udmærket’.

’Det er rigtig godt, at kvaliteten af vores badevand er blevet bedre. Badevandet ved strandene ved Ahornvej og Rødvig er især blevet forbedret, og det er dejligt, at vi nu kan sætte skilte op på alle vores ni strande om, at badevandskvaliteten er i den gode ende, enten god eller udmærket’, siger Berith Burkandt, der er leder af Natur & Miljø i Stevns Kommune.

De 9 badestrande ligger i 2016 i følgende kategorier:

Magleby Skov    Udmærket
Bøgeskoven    Udmærket
Rødvig Ø    Udmærket
Revgaard    Udmærket
Rødvig V    Udmærket
Ved Vejs Ende    God
Strandparksvej    Udmærket
Ved Lunden    God
Strøby Egede – Ahornvej    God

Badesæsonen starter officielt den 1. juni og varer til den 1. september. På stevns.dk kan du læse mere om kommunens badestrande og se badevandsprofilerne for hver enkelt strand.

Voldsomme regnskyl har haft betydning

Det var voldsomme regnskyl, der tidligere år har overbelastet kloakkerne, så de er løbet over, og spildevand er løbet ud i badevandet og har forringet kvaliteten. Fejlkoblinger ved Ahornvej og ved Rødvig gjorde problemet værre, men Stevns Kommune fandt i samarbejde med forsyningen frem til fejlen, der nu er lavet.

(Kilde: Stevns Kommune. Foto: Charlotte Skøtt)

Skriv en kommentar