(Last Updated On: 26. juli 2021)

Af Rikke Michael Hansen

 

Seniorboliger ApS – Casper Møller, nyindflyttet lejer Svend Bormann, tidligere ejer af Stevns Seniorboliger ApS – Finn Møller, nyindflyttet lejer Britta Bormann og udvalgsformand for Social- og Sundhedsudvalget – Henning Urban Dam (S). (Fotos: Rikke Michael Hansen)

Store Heddinge: Ved indgangen til maj stod seks nybyggede seniorboliger klar til indflytning på Bjælkerupvej 1.
På denne adresse har Stevns Seniorboliger ApS det seneste års tid entreret med lokale håndværkere for at opføre de seks kvalitetslejeboliger i brændte røde mursten, med kobberindfattede vinduer og sort tegltag.

Indflytning 1. maj

Alle boligerne har siden byggeriets start for godt et år siden haft navngivne lejere, som nu alle er flyttet ind i de nye seniorboliger. I en af boligerne bor ægteparret Britta og Svend Bormann, som en solskinsdag i slutningen af juni inviterer indenfor til rundvisning efterfulgt af en kop kaffe og en bid brød på deres hyggelige terrasse.
Udover den lokale presse er også bygherrerne samt udvalgsformanden for Social- og Sundhed, Henning Urban Dam inviteret med.
– Man kan jo godt sige, at vi næsten er vendt hjem, fortæller Britta.
I 1988 flyttede Britta og Svend ind i nabohuset. Dengang arbejdede Svend på Falckstationen, der lå på det modsatte gadehjørne, hvor der den dag i dag er brandstation. Siden flyttede familien til Rødvig, og her har ægteparret de seneste år boet i deres sommerhus.
Nu er sommerhuset solgt, og Britta og Svend er den 1. maj – sammen med fem andre par og enlige seniorer – flyttet ind i de nybyggede huse på hjørnegrunden.
Ikke bare området men også de fleste af naboerne kender ægteparret rigtig godt: to vennepar, en skolekammerat og en tidligere ’bagbo’ er også flyttet ind den 1. maj – og i det sidste lejemål bor en hjemvendt stevnsbo fra Amerika.
– Det her bliver vores sidste sted, vi skal ikke flytte igen, lyder det fra Britta, som er glad for sit nye hjem, både i forhold til den gode beliggenhed tæt på indkøb, boligens gode indretning og størrelse samt naboerne.

Grønt projekt

Boligerne ligger alle i stueplan med høje stuevinduer og udkig til gaden. Ud til vejen er alle vinduer monteret med trelags ruder, som virker støjhæmmende, og samtidig er de gode for klimaet. Mellem fortov og husmur er lagt stampet slotsgrus.
Grundens samlede areal er på 1.200 kvadratmeter, som dels rummer de seks treværelses lejeboliger – hvoraf fem af dem er på 77 kvadratmeter, mens en enkelt er på 97 kvadratmeter – en hyggelig gårdhave med egne terrasser og sol hele dagen, syv parkeringspladser samt fælles udhus på bagsiden.
– Det er et ret så grønt projekt, med ekstra isolering i byggeriet, solceller, et luft til vand-anlæg som sørger for gulvvarmen, LED-lys og et tænd/sluk system. Og på udhuset er et sedumtag, det tiltrækker bierne, forklarer Finn Møller, der tidligere stod i spidsen for Stevns Seniorboliger ApS.
Firmaet er nu generationsskiftet til børnene, Casper Møller og Marlene Drost.
Det er Jens Jacobsen Byg i Magleby, som har haft hovedentreprisen på byggeriet.

Beboerfællesskab

Søskendeparret Casper Møller og Marlene Drost har overtaget firmaet efter deres far, Finn Møller. Han havde for år tilbage Stevns Autocenter, som lå lige overfor de nybyggede seniorboliger, hvor der dengang lå en Esso tankstation.
Finn Møller fortæller, at han ejede grunden fra midt 1990’erne og frem til 2002, hvor den blev solgt til en jysk køber, som gik i gang med Fakta-projektet, men aldrig fik gjort noget ved Esso-grunden, selvom der var givet tilladelse til byggeri af 11 lejeboliger i to plan. Familien Møller handlede grunden tilbage i 2018 for at bygge ikke 11 men seks seniorboliger i et plan.
Det er ikke det første boligprojekt i Store Heddinge, som familien Møller og Stevns Seniorboliger ApS står bag. De første seniorboliger i Store Heddinge byggede selskabet tilbage i 2000, og siden er flere lignende byggerier blevet opført.
– Konceptet har for alle byggerier været små lejeboligforeninger, typisk med tre til fem boliger og med fælles flagstang, fortæller Casper Møller, der også er direktør og ejer af Bilhuset Peugeot i Køge.
– Mange af beboerne i vores seniorboliger er tidligere kunder hos os, og som regel kender de hinanden. Der er relationer imellem beboerne, og så de passer på hinanden, siger Finn Møller.
– Boligerne her kan det, som alle ønsker sig: lille bolig, naboer og fællesskab samt lave energiudgifter, konkluderer Henning Urban Dam efter rundvisningen og den hyggelige snak på terrassen.
Og Finn og Casper Møller afslører – omend det kun er med sparsommer oplysninger – at et nyt projekt med stor sandsynlighed er på vej på Elisabethsvej, der hvor Stevns Cykelmotion tidligere har holdt til.
Men det projekt er lige nu udelukkende i idéfasen.

rmh

Skriv en kommentar