(Last Updated On: 25. januar 2021)

Bagermester Michael Nielsen fylder 50 år den 2. februar. Dagen bliver markeret under private former, men Michael Nielsen håber, at han i løbet af sommeren kan markere fødselsdagen. (Foto: Peer Rasmussen)

Af Peer Rasmussen

Karise/Store Heddinge: En 50 års fødselsdag er et af livets skarpe hjørner, og den 2. februar runder bagermester Michael Nielsen fra Karise Bageri, med afdeling i Store Heddinge, dette hjørne.
Michael Nielsen blev født i Faxe den 2. februar 1971, men voksede op i Faxe Ladeplads.

– Jeg tilbragte mine skoleår på Hylleholt Skole til og med 9. klasse, og derfra kom jeg direkte ud i et sommerferiejob med rengøring hos bageren i Høeg Megamarked, det senere Meny i Rønnede.

Det var lige, da Høeg Megamarked var åbnet. Sommerferiejobbet udviklede sig så til, at jeg kom direkte i lære som bager i 1987. Det var egentlig ikke min plan oprindeligt, at jeg ville være bager, men sådan blev det altså. Egentlig ville jeg have været politibetjent. Der var en god kemi mellem mig og det øvrige personale i Høeg Megamarkeds bagerafdeling, og jeg syntes, at bagerjobbet var spændende, fortæller Michael Nielsen med et grin.

Til Færøerne

Efter tre år i lære som bager blev Michael Nielsen udlært i 1990, og straks efter læretiden tog han, ad to omgange til Færøerne.

– Jeg havde en god bekendt, som var konsulent i bagerbranchen og han skaffede mig et job på Færøerne. Jeg syntes jo det lød spændende, men i 1993 vendte jeg tilbage til Danmark, fortæller han.
Efter årene på Færøerne blev Michael Nielsen ansat hos en bager i et supermarked på Amager, hvor han var i et års tid.

Derefter blev han ansat som kvalitetskonsulent hos et tysk firma, der solgte melprodukter i Danmark.

Michael Nielsen blev udlært som bager i 1990 og købte Karise Bageri i 1998. (Foto: Peer Rasmussen)

Karise bageri

Michael Nielsen blev ansat som bagersvend ved Karise Bageri i Skolegade 4 i 1995 og tre år efter købte han bageriet af den daværende ejer.

– Den daværende ejer ville noget andet og over en snak gav han udtryk for, at jeg kunne forpagte bageriet. Det blev dog til, at jeg, med god hjælp fra banken, overtog bageriet i 1998. Jeg havde ikke sparet voldsomt meget op, men banken så perspektiver i, at jeg købte bageriet, siger han.

– For seks år siden besluttede jeg, efter grundig overvejelse, at indgå en aftale med SuperBrugsen Karise om at lægge selve bagerisalget derover, mens jeg bibeholdt produktionen og lager i Skolegade 4. Beslutningen blev truffet, fordi der blev standsning- og parkeringsforbud i Skolegade. Man kunne simpelthen ikke holde ved bageriet mere. Det betød, at der ikke var lige så mange strøgkunder, konstaterer Michael Nielsen.

Kvalitet og arbejdsmiljø

For Michael Nielsen har to ting været vigtige i forhold til at drive Karise Bageri:

– Vi lægger naturligvis vægt på god kvalitet og så, at der skal være et godt arbejdsmiljø for personalet. De svende, jeg har i dag, har været i bageriet i henholdsvis 14 og 10 år, og vi har aldrig haft en lærling, som er stoppet før tid. Jeg har sideløbende med ejerskabet taget en næsten fuld akademiuddannelse i ledelse. Jeg synes selv, at jeg har rustet mig til, ikke kun at være en god håndværker, men også en god leder. Vi gør også meget for at støtte det lokale foreningsliv ved forskellige arrangementer og aktiviteter, erklærer han.

Nedgang under corona

For Michael Nielsen har det år, der snart er gået med corona og nedlukninger, ikke været nogen dans på roser.

– Det har ikke været lige nemt hver dag. Ved den første nedlukning i marts 2020 traf vi nogle beslutninger, som ikke var nemme. Blandt andet måtte jeg afskedige et par medarbejdere. Selvom det var en svær beslutning, er jeg nu glad for, at vi gjorde det, fordi vi jo har mistet en del omsætning på konditordelen. Bortset fra en smule i sommeren 2020 har der jo ikke været holdt bryllupper og lignende. Jeg kan heldigvis også konstatere, at vi har, og har haft, en god og loyal kundeskare, som har holdt ved os og holdt hånden under forretningen. Den opbakning er jeg meget glad for, siger han med glæde i stemmen.

– I forbindelse med corona har det været godt for forretningen, at butikken er centralt placeret i SuperBrugsen. Samtidig har vi undgået, at personalet har været syg med COVID-19, konstaterer Michael Nielsen.

Ivrig jæger

I sin sparsomme fritid går Michael Nielsen på riffeljagt i Sverige og han og hustruen Ulla har hver sin labrador, som de træner og apporterer med.

Michael Nielsen holder, som situationen er, ingen reception eller lignende i forbindelse med 50 års fødselsdagen.

– Stod det til mig, og var det normale omstændigheder, ville jeg gerne holde en sommerfest på vores landsted, hvor folk kunne komme og få kage, drikke en kop kaffe og nyde en øl og komme og gå, som de ville. Nu fejrer jeg dagen under helt private former med den allernærmeste familie. Jeg håber dog, at jeg i løbet af sommeren kan markere fødselsdagen på en eller anden måde. Jeg har ingen problemer med at blive 50 år, bortset fra, at nu kan jeg ikke længere moppe dem, som er blevet 50, siger han med et stort grin.

(Foto: Peer Rasmussen)

 

Fakta

  • Karise Bageri
  • Michael Nielsen har i Karise Bageri ansat fire svende, fire lærlinge, to chauffører og fire voksne damer i de to butikker i Karise og Store Heddinge.
  • Derudover er der ansat cirka 15 unge piger.
  • Da han overtog Karise Bageri i 1998 var der, udover Michael Nielsen selv, ansat en bagersvend og to lærlinge.

Skriv en kommentar