(Last Updated On: 13. august 2018)

Hårlev: Nu er der godt nyt til alle banko-entusiaster i Hårlev, for snart kan der spilles fulde rækker og plader både tirsdag og onsdag aften. Og har man mod på at køre lidt udenfor bygrænsen, er der torsdag aften banko i Karise.

På onsdag i næste uge, det er den 22. august, er der nemlig stiftende generalforsamling for en ny bankoforening i Hårlev, ’Byens Banko’ kommer den til at hedde.

Plads til to?

Hårlev har i forvejen en aktiv bankoforening, nemlig ’Bankoforeningen Elverhøj’, som hver onsdag mødes til bankospil i Hårlevhallens Cafeteria.

Tidligere spillede man i Elverhøjsalen på Hårlev Kro, deraf foreningens navn, men da kroen i en periode var lukket, rykkede foreningen til Hårlevhallen, og her spiller de fortsat, selvom kroen nu er genåbnet.

Flere har dog et ønske om at vende tilbage til kroen, og derfor har de nu valgt starte en ny bankoforening op.

– Vi håber, at der er plads til begge foreninger. Vi er på ingen måde ud på at udkonkurrere den anden forening, understreger Karsten Wejdemann, der tidligere var aktiv i ’Bankoforeningen Elverhøj’, men som nu er involveret i opstarten af ’Byens Banko’.

Andre spil og andet formål

Udover spillestedet vil der også være andre forhold, der er anderledes:

– Vi har kigget lidt ind ad mod København, hvor de spiller en lidt mere moderne udgave af banko med en, to og tre rækker i alle spil. Vi har hver uge 70 gevinstchancer, kontantpræmier og har hævet gevinsterne til minimum 18.000 kroner hver gang, den sidste tirsdag i måneden lidt mere. Og så bliver det med bankoopråber, forklarer Karsten Wejdemann.

Foreningens formål er også et andet, for al overskud skal udelukkende gå til Hårlev-relaterede tiltag.

– Og så uddeler vi fra puljen løbende hen over året. Så hvis nogen i løbet af året får en god idé, så er der mulighed for at spørge om støtte fra os, forklarer han.

Åbningsspil den 4./9.

Den faste spilledag er tirsdag aften, og første bankoaften bliver tirsdag den 4. september fra kl. 18.30 og tre timer frem.

Der vil være mulighed for at købe drikkevarer og lidt lette retter; det sørger Jens Hansen fra Livsnyder og Bonderøv for.
rmh

 

Skriv en kommentar