(Last Updated On: 5. november 2020)

Politiet beder om hjælp

En af de efterlyste varer er en denne særprægede båd, som tidligere er set i Bøgeskov Havn i det nordlige Stevns samt i Lynæs Havn ved Hundested. (Foto: minbaad.dk/Troels Lykke)

Sjælland: I en omfattende sag om bedrageri med flere gerningsmænd har Midt- og Vestsjællands Politi brug for borgernes hjælp til at komme med tips om levering af varer, som kan være bestilt hos en 30-årig mand fra Næstved, der nu er sigtet og varetægtsfængslet for bedrageri for over 10 millioner kroner.

Bedragerisagen omhandler indtil videre misbrug af personers identitet og falske dokumenter, som manden har benyttet til køb af varer og ydelser.

Bedrageriets beløb er indtil nu løbet op i 10 millioner kroner, og politiet har brug for hjælp til at finde nogle af varerne, som er handlet med den 30-årige mand.

Varmepumper, båd og bil

Den varetægtsfængslede mand har benyttet falske dokumenter, som har vildledt forskellige virksomheder, således at manden kunne få dem udleveret til videresalg hos private borgere og erhvervsdrivende. Varernes rette ejermænd har derfor ikke modtaget betaling for varerne.

Det drejer sig om følgende varer:

Ni Vølund varmepumper for over 1,2 millioner kroner, en båd af typen ’Finnmaster Pilot 7 Weekend’ til omkring 685.000 kroner samt en vinrød varebil af mærket Ford Transit Custom monteret med gule blink i kølergitter på fronten samt bagpå og på taget til en værdi af omkring 280.000 kroner.

Den 30-årige har desuden købt blandt andet hårde hvidevarer og telefoner ved brug af falske identiteter fra borgere, hvorfor beløbet i alt er løbet op i 10 millioner. Også disse varer er solgt videre til privatpersoner.

Båd set i Bøgeskov Havn

Det gælder for alle varerne, at de kan befinde sig på hele Sjælland, men de kan også være solgt videre til andre dele af landet.

Den efterlyste båd er tidligere set i Bøgeskov Havn i den nordlige del af Stevns og i Lynæs Havn ved Hundested. Politiet håber, at borgere, der har kendskab til båden, muligvis kan fortælle politiet, hvis den særprægede båd er bemærket et sted.

To af varmepumperne er fundet i Hundested og Ølstykke. Ved bestilling hos virksomheden blev varmepumperne leveret i Rørvig, Mørkøv, Hedehusene, Næstved og Frederikssund og er formentlig efter levering blevet solgt videre til private.

Politiet opfordrer borgere, som er blevet tilbudt eller har købt et varmepumpeanlæg fra Vølund ved privat salg, eller som i øvrigt har kendskab til levering af et sådant anlæg, til at kontakte politiet. En varmepumpeinstallatør kan også have undret sig over, at en varmepumpe af den kaliber skulle installeres. Disse oplysninger kan have en stor værdi for politiets efterforskning.

Udover at få varerne returneret til deres retmæssige ejere, kan oplysninger om, hvor varerne er endt, have afgørende betydning for politiets efterforskning i forhold til at finde medgerningsmænd til den store bedragerisag.

Har man oplysninger til sagen, kan politiet kontaktes på telefon 114 eller 46351448.

Vær obs på hælervarer

Midt- og Vestsjællands Politi vil samtidig gerne opfordre borgerne til at tænke sig godt om, når de handler privat, så de undgår at købe hælervarer.

Politiet oplyser, at hvis en vare er særdeles billig i forhold til nyprisen og kan leveres i ubrugt stand og ubrudt emballage, så er det formentlig for godt til at være sandt. Rigtig mange borgere køber hvert år hælervarer og bidrager i den forbindelse til, at det kan betale sig at være bedrager eller tyv.

Politiet har to gode råd til at undgå at købe hælervarer: Dels at bruge MobilePay, når man handler privat, desuden at se efter NemId hos sælger, når man handler privat på nettet.

– Både MobilePay og NemId-validering er knyttet op på cpr.nr., som kan spores tilbage til sælgeren. Det er de kriminelle ikke interesseret i, men vil i mange tilfælde bede om kontant betaling. Har du mistanke om, at en vare kan være en hælervare, skal du ikke købe den, men anmelde det til politiet. Ofte kan du også anmelde sælgeren til den platform, du handler på – f.eks. DBA, lyder det fra politiet.

Skriv en kommentar