(Last Updated On: 13. april 2021)

Overskriften består af ord, vi møder dagligt i avisen. Ikke vedrørende pandemien Covid-19, eller da man dræbte 17 millioner mink. Nej ordene dækker over noget meget mere alvorligt. Det drejer sig om, at klagerne på danske plejehjem er steget med 50 procent på cirka to år.

JP bragte en artikel, der fortalte om 217 klagesager. Det er ikke rare sager, JP havde fået ved aktindsigt i forskellige kommuner.

Få uddrag lyder: ” Fundet i sengen fuldt påklædt, våd af urin fra top til tå”. ”Hendes underliv er højrød fortil og bagtil af svampelignende belægninger”. Og sidst et eksempel, vi genkender fra TV2-dokumentaren om Else Marie Larsen. ”Min mand sad og hang ca. 40 minutter på toilettet med lort i bleen. På det tidspunkt havde min mand stafylokokker, og benene så forfærdelige ud”. Eller som jeg læste på FB, hvor Jørgen Rasmussen skrev om sin far. ”Det er ikke værdigt at ligge i sit eget pis hele formiddagen. Det er vanrøgt, simpelthen”.

Men der er også gode historier, og godt personale, også i Stevns Kommune. Heldigvis. Derfor er det også kedeligt at læse artiklen i avisen den 7. april, ”Bedre styring af ældreområdet”. Der er tale om skarp kritik af ledelsen, fortidens synder og så videre.

”Det har stået på i rigtig mange år” fortæller Henning Urban Dam (S). ”Og nu har vi taget opgaven på os”. Og så er den ged barberet. Eller er den?

Det fremgår ikke præcist, hvad der er galt. Udover fine ord, som KL’s rapport identificerer fire såkaldte ”udfordringstemaer”, og visitation samt opgave- og ansvarsfordeling kaldes for ”uklar”. Ansvarsflugt? Ikke noget man bliver meget klogere af. Det bør vi borgere/vælgere informeres tydeligere om. Ikke mindst nu, da vi skal stemme til kommunalvalget. Og hvor er Ældrerådet henne i denne sag?

Man spørger uvilkårligt sig selv: hvorfor har medlemmerne af Kommunalbestyrelsen og Ældrerådet ikke gjort opmærksom på problemerne? De har stået på i årevis. Forstås mindst hele denne valgperiode. Det lyder alvorligt, men er det ”bare” en storm i et glas vand, eller? Det kunne være rart at få svar på.

Med venlig hilsen
Bjarne Hilmersson
Strandmældevej 2
Strøby Egede

Skriv en kommentar