(Last Updated On: 11. april 2019)

Store Heddinge: Billedkunstner og fotograf Bjørn Hernes udstiller i øjeblikket sine fotografier i Snurretoppens lobby- og caféområder.

– Som fotograf opsøger jeg tilfældigheder, og gør steder ikke-tilfældige. Giver steder betydning. Det, som fascinerer mig, er ikke det fantastiske, ikke det smukke, ikke det særegne, ikke det pæne eller smukke. Heller ikke det mystiske. Men det banale. Fordi det som banalitet er defineret som uinteressant. Finde det skjulte i det skjulte. Man kan måske sige, at jeg iværksætter det oversete, gør det aktivt. Det er begivenhedsløse begivenheder. Eller begivenhedsløse landskaber, siger norskfødte Bjørn Hernes, der siden 1970 har boet i København og i dag har slået sig ned i Permatopia i Karise.

Med sin kunst forsøger Bjørn Hernes at generobre det banale, at gøre det banale til noget, der alligevel viser sig at have værdi.

– Vi ser en træstamme, vi ser den, som vi tror den er. Men ikke nødvendigvis som den er. Fordi vores egen historie siger os, at ”den ser sådan ud”. Vi genkalder det. Det er ikke nødvendigt at gøre mere ved det. Mit projekt er at søge at afdække, måske at finde, hvad der gemmer sig i afstanden mellem det konkrete, virkeligheden, træstammen og oplevelsen af det konkrete. Det er denne ekspedition, jeg er ude på hver dag. Uden helt at vide hvad det er, jeg er på jagt efter, forklarer billedkunstneren.

Bjørn Hernes, der er uddannet indretningsarkitekt i 1973, har altid arbejdet i det kunstneriske landskab. Han har arbejdet på teatre og som pressefotograf med fokus på socialrealisme og arbejdsforhold. Har taget bifagseksamen i filmvidenskab på KU og en række kurser på Filmskolen, efterfulgt af 16 år i filmbranchen som rekvisitør og scenograf, med spillefilm, reklamefilm og TV-produktioner.

Han har også udgivet bog, udviklet og realiseret forskellige kunstproduktioner, primært som producent, i tæt samarbejde med billedkunstnere, musikere, komponister, skuespillere og forfattere, været kreativ producent med koncertproduktion, har de seneste 10 år genoptaget fotografiet og arbejder nu full time som billedkunstner, primært med fotografi.

Bjørn Hernes’ fotografier er udstillet i Snurretoppen frem til den 31. maj.

(Foto: Bjørn Hernes)

Skriv en kommentar