(Last Updated On: 30. juni 2022)
Af Rikke Michael Hansen
Stevns Klint Oplevelsescenter er under opførelse – så langt var byggeriet nået en solrig sommeraften i slutningen af juni.
(Foto: Rikke Michael Hansen)
Boesdal: Arbejdet med det nye vartegn for verdensarven på Stevns er godt i gang på flere planer. Blandt andet er parkeringspladsen til de besøgende blevet anlagt, de gamle kalkovne er pakket ind og skal renoveres og ikke mindst skrider opførelsen af det nye Stevns Klint Besøgscenter fremad.
Og apropos besøgscentret, så er der også nyt på kommunikationsdelen, for centret har ændret navn og hedder nu Stevns Klint Oplevelsescenter. På engelsk bliver navnet: ’Stevns Klint Experience’.

Mere aktivt og involverende navn

Navnet Stevns Klint Besøgscenter har været anvendt som en arbejdstitel, lyder det i en pressemeddelelse fra Fonden Stevns Klint Besøgscenter og Stevns Klint Oplevelsescenter ApS.
Her kan man videre læse, at i takt med den løbende udvikling af forretningsplanen har ledelsen arbejdet med at finde et mere fængende navn ift. centrets kommende gæster, og navnet bliver altså: Stevns Klint Oplevelsescenter.
– Navnet Stevns Klint Besøgscenter matchede ganske enkelt ikke den enormt positive udvikling, der sker på Stevns og oplevelsescentrets samlede forretningsplan. Stevns Klint Oplevelsescenter er et langt mere aktivt og involverende navn, der taler ind til fællesskaber, oplevelser og aktivitet – netop det, der er vores hensigt og strategi, siger Steen Bonke Sørensen, der er direktør for det, som nu hedder Stevns Klint Oplevelsescenter.
I den kommende tid vil også den nye såkaldte ’tagline’ (tagline er en kort sætning, der beskriver essensen af en virksomhed, organisation eller produkt, red.) blive rullet ud. Taglinen er: en forandring for livet, som referer til den katastrofe, der indtraf, da en asteroide for 66 millioner år siden ramte jordens overflade med en vanvittig kraft. Midt i katastrofen overlevede de dyr og planter, der udviklede sig til det liv, vi kender i dag.
Sådan ser det nye logo ud:

Også et moderne forsamlingshus

– Stevns Klint Oplevelsescenter er ikke blot stedet, der støtter og sikrer den fremtidige udvikling og formidling af Stevns Klint som Unesco Verdensarv – det er selve portalen til Stevns Klints øvrige attraktioner, almennyttige seværdigheder og oplevelser. Oplevelsescenteret er også et nytænkende, moderne forsamlingshus for Stevns, som vi virkelig glæder os til at præsentere ved åbningen i uge 41, siger Steen Bonke Sørensen.
Der er endvidere udarbejdet et nyt bomærke for stedet, som skal trække turister til Stevns. Bomærket er designet af Ole Søndergaard – OS Grafik, som også har tegnet bomærker til flere større danske virksomheder og organisationer samt en stor del af de brune vejskilte, der viser en seværdighed eller attraktion, som trafikanter kan nå frem til fra næste motorvejsfrakørsel.
– Det nye bomærke illustrerer på bedste vis Stevns Klint: Hav, kridt, fiskeler, kalk, marker, himmel og liv. Den grafiske linje er i familie med og godkendt af Danmarks Nationalparker, og har samtidig sit eget unikke udtryk. Stevns Klint er et af de ganske få Unesco-steder i Danmark, og jeg glæder mig over, at vi med det nye bomærke får fokus på netop Stevns Klint, slutter direktøren for Stevns Klint Oplevelsescenter.
De skønne omgivelser i Boesdal Kalkbrud bliver en del af totaloplevelsen, når gæsterne besøger det nye Stevns Klint Oplevelsescenter. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Skriv en kommentar