(Last Updated On: 21. juni 2019)

Vinderen af arkitektkonkurrencen er fundet

Det nye besøgscenter, som skal være med til at formidle verdensarven Stevns Klint, bliver placeret i Boesdal Kalkbrud. (Arkivfoto: Rikke Michael Hansen)

Stevns: Siden efteråret har Fonden Stevns Klint Besøgscenter afviklet en arkitektkonkurrence for at finde ud af, hvem der skal tegne besøgscentret for verdensarven i Boesdal Kalkbrud.

Nu er vinderen fundet, og i samarbejde med Stevns Kommune løfter Fonden Stevns Klint Besøgscenter sløret for, hvem den vindende tegnestue er.

Vinderprojektet vises frem i rådssalen på rådhuset i Store Heddinge mandag den 8. juli. Alle er velkomne til at deltage mellem kl. 12.15-14.00.

– Det er en dag, jeg har glædet mig utrolig meget til. Vi startede konkurrencen sidste år med fire meget kompetente tegnestuer og valgte at forlænge processen med to af de fire tegnestuer, fortæller Per Røner, formand for Fonden Stevns Klint Besøgscenter, og tilføjer:

– Det har været en utrolig spændende proces hele vejen igennem, og i fonden glæder vi os til at vise vinderprojektet frem for offentligheden. Vi har hele tiden sagt, at vi går efter at bygge et besøgscenter i verdensklasse, og det synes vi, vinderprojektet lever op til, slutter han og understreger samtidig, at der kom fire meget seriøse bud ind, men at der altså var ét, som endte med at skille sig afgørende ud.

Efter velkomst og taler, er der mulighed for at se model og tegninger af det vindende projekt samt de tre projekter, som ikke vandt.

Der vil være lidt at spise og drikke undervejs.

Har man ikke mulighed for at deltage i det officielle arrangement kl. 12.15-14.00, så åbnes dørene igen kl. 16.00-18.00 til en mere uformel fremvisning.

Program den 8. juli

Offentliggørelse kl. 12.15-14.00 i rådssalen på rådhuset i Store Heddinge:

  • Velkomst v/ Per Røner, formand for Fonden Stevns Klint Besøgscenter
  • Tale v/ borgmester, Anette Mortensen
  • Tale v/ den vindende tegnestue
  • Farvel og tak for i dag
  • Uformel fremvisning samme dag mellem kl. 16.00-18.00.

Skriv en kommentar