(Last Updated On: 21. september 2021)

Jeg har boet på Svalemosevej siden 2000. I 21 år har jeg nydt det grønne område mellem Kystvejen og Svalemosevej ved Søvold. Jeg anvender det dagligt, når jeg går tur med min hund. Ligesom mange andre nyder jeg, at efter kommunen, er gået med i projekt, ”Stevns skaber liv”, har de ændret plejen af området. Det vrimler med insekter: sommerfugle, humlebier og græshopper mm. Insektmylderet har så også den effekt, at der i dagtimerne er mængder af svaler, der søger føde, og om aftenen samt natten er her mange flagermus.

Jeg bor i mit hus hele året, og det har jeg gjort altid. Jeg vil tro, at 75% af mine naboer også bor her hele året. Strøby Ladeplads er at betragte som en landsby nu. Det er ikke længere et sommerhusområde. Her er børnefamilier, enlige og pensionister. Historisk har Strøby Ladeplads været et tæt bebygget sommerhusområde. Her er derfor næsten ingen grønne åndehuller tilbage – vores område her ved Søvold er stort set det eneste tilbageværende. Vi anvender alle området til aktiviteter som gåtur, rundbold, fodbold og hundeluftning mv. Men det er åbenbart slut nu! Kommunen vil udstykke det sidste tilbageværende grønne åndehul i området.

Hvad sker der lige! Er det den strategi som både Venstre og Socialdemokratiet går til kommunevalg på? Nedlæg de grønne åndehuller for borgerne? Nedlæg de grønne åndehuller for dyre- og plantelivet?

Med venlig hilsen
Thelse Pedersen
Svalemosevej 20
Strøby Ladeplads

(Privatfoto)

Skriv en kommentar