(Last Updated On: 19. maj 2020)

Der er godt nyt til alle læsehestene, for nu kan man atter gå på biblioteket. (Modelfoto)

Corona: Efter adskillige uger med lukkede døre ind til bibliotekerne, er det nu atter blevet muligt at besøge bibliotekerne i Hårlev, Strøby Egede og Store Heddinge, der i dag, mandag den 18. maj, åbner for udlån af bøger og anden underholdning.

– Det er vi selvsagt meget, meget glade for, og det er noget vi har glædet os til siden, vi lukkede ned, for der er ikke noget, vi hellere vil end at hjælpe vores brugere til at få gode litteraturoplevelser, fortæller biblioteksleder May-Britt Diechmann.

Anderledes ind- og udlån

Det bliver dog ikke helt, som det plejer at gå biblioteket; i hvert fald ikke i første omgang.

– I genåbningsplanen fra regeringen er der nemlig kun givet adgang til ind- og udlån på bibliotekerne. Det betyder, at vores brugere det næste stykke tid ikke har adgang til selve biblioteksrummet, siger bibliotekslederen.

Det betyder, at man, hvis man ønsker at låne en bog, skal reservere de materialer, man gerne vil låne online via stevnsbib.dk. Når materialet er klar, får man besked om, at det kan afhentes inden for bibliotekernes åbningstid, som til at starte med er lidt anderledes end vanligt.

Der er endnu ikke adgang til selvbetjeningsautomaterne, hvorfor udlånet vil ske med hjælp fra personalet.

Stevns Bibliotekerne forventer en mere normal åbningstid og biblioteksoplevelse inden længe.

Frit lejde til den 31. maj

Lige nu har Stevns Bibliotekerne knap 12.000 udlånte materialer og mange har bekymret spurgt ind til gebyrer og materialer, som skulle have været afleveret for længst.

Grundet den særlige situation giver Stevns Bibliotekerne frit lejde til at aflevere uden gebyr frem til og med den 31. maj – uanset hvornår materialet er udlånt. Efter den 31. maj påskriver Stevns Bibliotekerne igen gebyrer efter de normalt gældende retningslinjer.

Eftersom brugerne ikke har adgang til biblioteksrummet, skal materialerne enten afleveres inden for de åbningstider, som gælder i indeværende uge:

Bibliotekets åbningstider i uge 21:

  • Mandag: 14-19
  • Tirsdag: 12-15
  • Onsdag: 12-15
  • Torsdag: Lukket (Kristi Himmelfart)
  • Fredag: 12-15

Alternativt kan man benytte de gamle afleveringsindkast på bibliotekerne i Hårlev og Store Heddinge. I indkastene kan man aflevere materialer døgnet rundt. På biblioteket i Strøby Egede arbejdes på en lignende løsning, som dog ikke er helt klar i skrivende stund.

Pas på os og hinanden

Stevns Bibliotekerne forventer, at mange gerne både vil aflevere lånt materiale og ikke mindst låne nyt, nu hvor dørene ind til bibliotekerne igen er åbne.

Derfor henstiller biblioteket til, at man lægger sit besøg, så der ikke samles for mange ved bibliotekerne på én gang, og at man holder afstand og god håndhygiejne, når man er der.
rmh

 

Skriv en kommentar