(Last Updated On: 20. april 2021)

Stevns Bibliotekerne åbner igen fra og med torsdag d. 22. april.

Stevns: Det er ingen hemmelighed, at både medarbejderne på bibliotekerne og stevnsboerne har savnet at komme på biblioteket. Derfor er det også en stor glæde at kunne åbne dørene igen.

– Vi glæder os virkelig meget til at få lov at åbne dørene til bibliotekerne igen. Vi er jo altså mere end blot udlevering af bøger over skranken, siger biblioteksleder May-Britt Diechmann, der sammen med personalet og de andre biblioteker i Danmark har knoklet på for at omsætte Kulturministeriets retningslinjer til virkelighed.

– Nej, det er ikke en fuld genåbning, men det ligner. Især er vi glade for, at det igen er muligt for bibliotekets brugere selv at bevæge sig rundt og opholde sig på biblioteket, føjer bibliotekslederen til.

Restriktionerne er forskellige afhængigt af om man vil opholde sig på biblioteket eller afhente en bestilling, ligesom myndighederne kan ændre retningslinjerne, derfor anbefaler biblioteket, at man holder sig opdateret på bibliotekets hjemmeside, stevnsbib.dk.

Det ubetjente bibliotek genåbnes ikke i denne omgang.

Det er muligt at afhente reserverede materialer, ligesom du også kan aflevere dine lån på biblioteket, og der bliver også åbnet op for arrangementer igen.

Hvis du har lyst, kan du igen komme og læse avisen eller selv finde bøger og andre materialer på biblioteket. Det er også muligt at bruge pc, printer og kopimaskine igen.

De nærmere retningslinjer kan man læse meget mere om på Stevns Bibliotekernes hjemmeside, hvor også åbningstiderne er at finde.

Coronapas og mundbind

Bibliotekerne følger myndighedernes retningslinjer. Det betyder, at så snart du skal ind på biblioteket, uanset ærinde, så skal du bære mundbind eller visir – medmindre du er undtaget.

Hvis du skal opholde dig på biblioteket, altså finde materialer, læse avisen eller lign., så skal du også kunne fremvise et gyldigt coronapas. Følg myndighedernes vejledning for, hvad der gældende coronapas.

(Arkivfoto: Stevns Bibliotekerne)

Skriv en kommentar